sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTSucces botoșănean la Trofeul Internațional de Robotică "ROBOTOR 2022"

Succes botoșănean la Trofeul Internațional de Robotică „ROBOTOR 2022”

Elevii botoșăneni pasionaţi de electronică şi robotică s-au impus din nou la nivel naţional şi internaţional. Pregătiți de profesorii Luisian Grigore (Palatul Copiilor) și Dănuț Hăilă, (Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi”), elevii continuă să impresioneze la nivel național și internațional prin nivelul lor de pregătire. O demonstrează și rezultatele obținute la Trofeul Internațional de Robotică „ROBOTOR 2022”, organizat la Drobeta Turnu Severin.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Echipa botoșăneană și-au completat palmaresul impresionant cu patru locuri I, patru locuri II și două locuri III. La această competiție au participat mai multe echipe din țară și străinătate. Echipa din Botoșani a concurat la secțiunile: Roboți de linie (viteză), Roboți minisumo și Microsumo (lupte), Labirint linie și pereți.

Din comisia de organizare a făcut parte și botoșăneanul Constantin Voiniciuc, tânărul care, în perioada liceului, coordonat de profesorii Grigore Luisian și Dănuț Hăilă, a obținut numeroase premii la olimpiade și concursuri naționale și internaționale. Constantin Voiniciuc este acum profesor la Liceul Internațional de Informatică București.

Elevii care au construit roboții sunt: Tamara Sauciuc, Răzvan Adrian Zambalic, Ruben Barariu, Clara Teodora Buche, Justinian Mitric, Tudor Ștefan Anisie, Darius Marcu, Erica Nițură, Robert Corman, Vlad Corneschi și Sebastian Coroliuc.

După o pandemie și reducere drastică a concursurilor extrașcolare naționale și internaționale aprobate de minister (de la 340 în anul 2019, la 61 în anul 2022, afectate fiind în special concursurile cu profil tehnic), echipa formată din elevi de la Palatul Copiilor Botoșani și Colegiul Tehnic <Gheorghe Asachi> a participat la Trofeul Internațional de Robotică <ROBOTOR 2022>. Reamintim că două ediții ale acestui mare concurs de robotică din România au fost organizate la Botoșani (edițiile 2013 și 2014)”, a declarat profesorul Luisian Grigore.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...