marți, iulie 23, 2024
AcasăLocal BTPacienți testați pentru Covid pe banii spitalelor

Pacienți testați pentru Covid pe banii spitalelor

Pacienţii care se vor interna în spital vor fi de acum testaţi pe banii unităţii sanitare. Mai mult, managerii care vor cere pacienţilor să vină cu test de acasă vor fi concediaţi de Ministrul Sănătăţii.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Asta după ce un ordin al Ministrului Sănătăţii, din 9 septembrie, interzice medicilor din spitale să mai ceară pacienţilor care vin la internare să prezinte un test Covid negativ.

Actul normativ arată că managerii unităţilor sanitare publice au obligaţia de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienţilor în spitale, precum şi a accesului acestora la serviciile medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecţia infecţiei cu virusul SARS-CoV-2. În acest sens, spitalele pot organiza testarea pacienţilor pentru detecţia infecţiei cu virusul în cadrul activităţii de screening la internare. Costurile activităţii de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii.

Reprezentanţii Spitalului Județean de Urgenţă au solicitat deja o serie de lămuriri de la DSP, privind aplicarea acestui ordin. Aceştia vor stabili o metodologie de testare şi vor fi testaţi doar pacienţii simptomatici. Cert este că de acum costurile testărilor vor fi suportate din bugetul spitalelor, nu al Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii avertizează că nerespectarea de către managerii unităţilor sanitare publice a prevederilor prezentului ordin constituie cauză de încetare a contractului de management.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
20.9 ° C
22.7 °
20.5 °
90 %
0.5kmh
77 %
mar
33 °
mie
28 °
joi
27 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Mai ştii, uneori poate haina chiar îl face pe om.

EDITORIAL

Creșterea salariului minim brut pe economie de la începutul acestei luni este cea mai mare în procente din ultimii 20 de ani. Pentru cei...

EPIGRAMA ZILEI

Fiind recent întrebată De-i cumva însărcinată Ea a dat din cap, candid -Da! Sarcină ... de partid! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...