vineri, aprilie 19, 2024
AcasăLocal BTAccident cumplit la o fabrică de mobilă (video)

Accident cumplit la o fabrică de mobilă (video)

Accident demn de filmele de groază într-o fabrică de mobilă din Botoșani. Un bărbat a ajuns la spital în stare gravă după ce a fost strivit de un tambur.

Bărbatul s-a băgat sub utilaj şi chiar în acel moment acesta s-a resetat şi a început să funcţioneze. Accidentul a avut loc în hala unei fabrici de mobilă din Cătămărăști-Deal. Muncitorul, în vârstă de 49 de ani, din Botoșani, lucra la o presă de îmbinare a panourilor. Înainte de a începe munca, bărbatul a vrut să curețe o componentă a utilajului. Acesta a împins manual tamburul presei până la mijlocul mesei de compresie pentru a curăța rolele. Bărbatul a ignorat, însă, faptul că utilajul se afla încă sub tensiune.

La un moment dat, funcțiile de comandă ale utilajului s-au resetat, iar tamburul a revenit în poziția inițială. În acel moment bărbatul a fost prins între tambur și scheletul utilajului.

Țipetele acestuia de durere au alertat colegii, care i-au sărit imediat în ajutor. Aceștia au comandat utilajul să se ridice de pe toracele colegului lor, după care au sunat la 112.

La fața locului a ajuns un echipaj SMURD cu medic, iar bărbatul a fost transportat la Urgențe. Medicii specialiști l-au diagnosticat cu multiple leziuni, acesta fiind imediat dus în sala de operații. “Pacientul a fost diagnosticat cu șoc traumatic, șoc hemoragic, fractură costală. A fost supus unei intervenții de urgență, fiind stabilizat”, a precizat un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgență.

Accident anchetat de mai multe instituții

Cazul a intrat și în atenția polițiștilor, care au început imediat o anchetă. “Polițiștii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea infracțiunii de nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă. În funcție de rezultat se va propune o soluție procedurală”, a precizat Delia Nenișcu, purtător de cuvânt al IPJ Botoșani.

Oamenii legii au sesizat și ITM Botoșani, care a declanșat o anchetă în acest sens.

În urmă cu un an, un alt bărbat a fost victima unui alt accident grav la o fabrică de mobilă din aceeași zonă.

 

Foto Arhiva Monitorul

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6.1 ° C
6.1 °
4.3 °
95 %
2.7kmh
100 %
vin
11 °
sâm
15 °
Dum
8 °
lun
12 °
mar
8 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...