miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTCJ preia trei hectare de teren de la Bucecea. Se intenționează realizarea...

CJ preia trei hectare de teren de la Bucecea. Se intenționează realizarea unui parc fotovoltaic (video)

Consiliul Județean (CJ) intenționează să realizeze un parc fotovoltaic pe un teren de aproape 3 hectare din orașul Bucecea. Deja, Primăria și Consiliul local Bucecea și-au dat acordul pentru transferarea acestei suprafețe de teren din domeniul public al orașului în domeniul public al județului, iar astăzi consilierii județeni, întruniți în ședință extraordinară, au votat la rândul lor preluarea amplasamentului.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Demersurile au fost demarate încă din luna ma a.c., pentru ca terenul să fie declarat de interes public județean în vederea accesării programului de investiții european privind energia verde. De altfel, CJ a demarat o acțiune de identificare a terenurilor din intravilanul localităților mari din județ, amplasate în vecinătatea infrastructurii de transport rutier și energie electrică, unde pot fi montate parcuri fotovoltaice. Asta pentru a atrage fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) – unde sunt deja lansate ghidurile de finanțare pentru investiții în sursă și în producere de energie, Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM), precum și Programul Operațional de Dezvoltare Durabilă.

În cazul de la Bucecea, parcul fotovoltaic ar urma să asigure energia pentru instituțiile publice cât și pentru populația din oraș și împrejurimi, cu scăderea costurilor. De altfel, amplasamentul oferă și posibilitatea conectării parcului fotovoltaic la rețeaua de transport și distribuție a energiei electrice, terenul fiind în vecinătatea stației de 110KV Bucecea.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...