spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTAproape 200 de tineri și-au căutat o slujbă la Bursa locurilor de...

Aproape 200 de tineri și-au căutat o slujbă la Bursa locurilor de muncă (video)

176 de tineri care se află în căutarea unui loc de muncă au participat, vineri, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. Dintre aceștia, 66 vor participa în perioada următoare la probe de lucru, pe când 36 au fost încadrați pe loc. Evenimentul a fost organizat de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Botoșani.

Prezenți la eveniment au fost directorul AJOFM, Anca Apăvăloaie, prefectul județului, Sorin Cornilă, dar și președintele CJ, Doina Federovici.

La Sala Polivalentă „Elisabeta Lipă” s-au adunat și zeci de agenți economici cu diferite oferte de muncă.

„Căutăm personal pentru mașinile de cusut sau pentru capurile de tăiere la sala de cusut, ceea ce înseamnă tehnologie nouă, calculatoare. Pentru cei ce vor să avanseze, avem gama de top pentru cămăși cum ar fi carourile sau dungile. Acest eveniment este important, suntem în căutare de persoane noi, noi muncitori. Sperăm să se mai facă evenimente de acest tip”, a spus un reprezentant al societății comerciale Summer Conf SRL.

„Am reușit să găsesc ceva”

Tinerii s-au arătat interesați de ofertele oferite de agenții economici și spun că acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru un proaspăt absolvent. „Oportunități sunt, dar acum depinde de așteptările fiecăruia, de cât vrea salariul, programul, locația. Mi se pare benefic acest eveniment, dar păcat că se face doar odată pe an, ar trebui să fie de mai multe ori, măcar de două-trei ori. Foarte multă lume e interesată, mai ales cei ce termină liceul, cum e și cazul meu, dacă se uită după un loc de muncă, pot veni aici pentru că sunt multe oportunități”, a declarat un proaspăt absolvent al liceului.

„Am venit aici să caut ceva în domeniul restaurantului, cum ar fi ajutor de bucătar, ospătar, barman. Am mai lucrat în domeniu în București și aici prin zonă și am venit să mă interesez despre program, salariu și tot ce include. Am reușit să găsesc ceva, mi-am luat informații, notițe și urmează să mă hotărăsc”, a spus un alt tânăr prezent la eveniment.

Oferte oferite de reprezentanții armatei

La evenimentul de vineri s-au prezentat și reprezentanți ai Batalionului 53 Comando”Smaranda Brăescu” – Forțele pentru Operații Speciale a MAPN. Aceștia au dorit să recruteze candidați pentru încadrarea cu personal a soldaților și gradațiilor profesioniști, specialitatea parașutiști – comando.

„Suntem de la Unitatea Bacău, specialitatea parașutiști comando, forțe speciale și am venit să le prezentăm oamenilor că avem 20 de locuri de parașutiști comando, în arma forței pentru operații speciale, 4 locuri pentru poliție militară, 2 de bucătari și 2 de șoferi. Tocmai s-a înscris o domnișoară pentru poliție militară, așteptăm să vină cât mai multă lume, să completăm cât mai multe fișe.

Lumea a început să uite de armată și se axează din ce în ce mai mult pe alte domenii, pleacă din țară. În general, majoritatea se duc înspre poliție din ce am observat, dar și armata este foarte importantă”, a declarat un reprezentant al armatei.

Job disponibil la prefectură

Prefectul județului, Sorin Cornilă, a declarat în cadrul evenimentului de vineri faptul că şi Prefectura este în căutare de consultant.

„Instituția prefectului, respectiv cancelaria prefectului are disponibil un post de consultant, pe care l-am adus la bursa locurilor de muncă pentru tinerii absolvenți. Vrem să găsim un consultant, bineînțeles pe cerințele postului pe care îl avem, sunt 10 înscriși până acum. Am vrut să transmitem un semnal de transparență în administrația publică locală, că am venit cu acest post în fața tinerilor absolvenți.

Problemele demografice din ultimii ani pe care le avem, au destabilizat piața forței de muncă din județul Botoșani. Ar trebui să avem astfel de evenimente chiar lunar sau trimestrial, ca să sincronizăm cererea cu oferta de piață a locurilor de muncă la nivelul județului Botoșani”, a transmis prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Potrivit organizatorilor, evenimentul reprezintă un prilej de promovare a ofertei de locuri de muncă pusă la dispoziție de agenții economici. Obiectivul principal îl constituie creșterea gradului de ocupare pentru absolvenți prin întâlnirea directă a cererii cu oferta de locuri de muncă.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...