miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTAvalanşă de sancţiuni pentru Nova Apaserv. Trebuie să plătească zeci de mii...

Avalanşă de sancţiuni pentru Nova Apaserv. Trebuie să plătească zeci de mii de lei din cauza gropilor lăsate după avarii

Nova Apaserv s-a ales cu un nou val de sancţiuni din cauza gropilor rămase în urma avariilor. În aceste zile poliţiştii locali din cadrul Biroului Disciplina în Construcţii au efectuat verificări pe amplasamentele din municipiul Botoşani, privind refacerea zonelor afectate de lucrările de intervenţii la rețelele edilitare, respectiv refacerea carosabilului/ trotuare/ spaţii verzi. Astfel, în perioata 27 octombrie – 8 noiembrie au fost verificate 44 de amplasamente.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În urma verificărilor s-a constatat că pe 34 de amplasamente, urmare lucrărilor de intervenţii la rețeaua de apă/canal, nu s-au executat lucrările refacere definitivă a suprafeţelor afectate la termenul stabilit, respectiv în termen de 10 zile calendaristice de la finalizarea intervenţiei.

Din acest motiv, poliţiştii locali au aplicat 34 de sancţiuni cu amendă în cuantum de 2000 lei fiecare. Prin procesele verbale de constatare şi sancţionare a contravenţiilor s-au dispus măsuri pentru refacerea suprafeţelor afectate. Doar pe 10 amplasamente au fost executate lucrările de refacere a suprafeţelor afectate.

Nova Apaserv dă vina pe lipsa banilor

Oficialii Nova Apaserv pun întârzierile pe fondul problemelor financiare pe care le au cu societatea angajată să realizeze refacerile, dar și pe fondul prețurilor, care sunt mai mari dacă le realizează o firmă terță față de cele pe care le-ar înregistra dacă ar avea echipă proprie de refaceri. Directorul operatorului de apă admite, însă, că situaţia este una gravă.

„Din punct de vedere al amenzilor am procedat deja. Probabil ele sunt transmise spre refacere la prestator, nu avem niciun răspuns. În funcție de clauzele contractuale, e posibil să le decontăm din situațiile lor de lucrări pe care le avem deja. Pentru că, într-adevăr, noi avem în momentul ăsta niște datorii la ei, dar nu cred că este un motiv suficient ca să ignore total solicitările noastre. Adică nu există niciun fel de comunicare. Noi trimitem, noi încercăm să vorbim, nu avem niciun semnal. O să mutăm comunicarea scrisă, o să vorbim de azi pentru mâine. Problema se amplifică (…), ori executăm cu ei, ori reziliem și găsim pe altcineva, ori facem noi. Situația este încurcată, chiar defavorabilă nouă că ne crează o imagine… așa cum e ea. Dacă trebuie să le plătim, e grav”, a declarat Liviu Ştefan, director general al Nova Apaserv.

„Am prins prin noua organigramă o formație a noastră pentru refaceri”

Oficialul a declarată în cadrul instituţiei va fi creată o echipă care să se ocupe de refacerea zonelor afectate de avarii.

„Am prins prin noua organigramă o formație a noastră pentru refaceri. Mai este nevoie de timp până va deveni funcțională, trebuie să găsim oamenii potriviți, trebuie un pic mai multă dotare și cred că cel puțin lucrările care nu necesită, să zic, o tehnologie deosebită, o să încercă să le facem noi începând cu anul nou. Acum pe termen scurt cu ce este de făcut pe oraș, încerc să restabilesc o legătură cu prestatorul actual. Ei la un moment dat mi-au promis, totuși, că până la venirea iernii, o să rezolve cel puțin cele mai critice porțiuni”, a mai adăugat Liviu Ştefan.

Peste 100 de avize de intervenţii au fost eliberate de primărie 

În ultima perioadă municipalitatea a eliberat noi avize pentru intervenții la avarii, astfel că numărul lucrărilor de executat a ajuns la 119.

“Condițiile meteorologice permit executarea acestor lucrări. Important este ca, în această perioadă, conducerea Nova Apaserv, membrii consiliului de administrație și conducerea executivă, să se mobilizeze pentru a reuși să se achite de obligațiile trecute inclusiv în avizele în baza cărora s-a intervenit pe domeniul public. Nu mai acceptăm scuze, trimiteri la problemele financiare, amânări. Nu este corect față de cetățenii municipiului ca Nova Apaserv să tot amâne aceste lucrări. Trebuie să le arătăm cetățenilor că ne pasă de siguranța lor, inclusiv prin rezolvarea la timp a acestor probleme. Dacă nu se intervine de urgență, în primăvară există riscul ca orașul Botoșani să arate ca după război”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...