joi, februarie 29, 2024
AcasăLocal BTACUM! Primari băgați în ședință de prefect (video)

ACUM! Primari băgați în ședință de prefect (video)

Toți primarii din localitățile județului au fost convocați astăzi de prefectul județului, Sorin Cornilă, la o ședință în cadrul căreia vor fi dezbătute mai multe probleme de interes public. Este prima ședință de acest tip de la ridicarea restricțiilor impuse de pandemia de Covid-19, iar pe lista telemor de discuții figurează o avalanșă de probleme.

Un prim subiect îl va reprezenta clarificarea unor aspecte privind sistemele individuale adecvate pentru colectarea și epurarea apelor uzate urbane, problemele fiind prezentate de reprezentantul Administrației Bazinale de Apă Prut-Bârlad.

O a doua temă a discuțiilor va fi implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară coordonat de Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Botoșani. Dezbaterile vor viza inclusiv respectarea termenelor legale de către autorităţile administraţiei publice locale cu privire la comunicarea actelor administrative emise/adoptate, în vederea exercitării controlului de legalitate de către prefect, modificările legislative în domeniu, dar și alte aspecte legate de domeniul public al unităților administrativ-teritoriale.

Analiză privind pregătirea pentru iarnă

Un alt subiect al discuțiilor va fi pregătirea pentru iarna 2022-2023 a unităţilor administrativ-teritoriale de pe raza judeţului, analiza fiind făcută de șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, colonelul Dan Decebal Muraru.

Primarii vor discuta și despre necesitatea evaluării instalațiilor electrice de către firme specializate a tuturor unităților școlare din județ, după incendiul de luni de la Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Botoșani, prefectul județului Sorin Cornilă venind cu apel la reprezentanții unităților administrativ-teritoriale să asigure bugetele necesare pentru realizarea acestor evaluări și pentru dotarea școlilor cu instalații de prevenire a incendiilor.

În acest context, șeful Inspectoratului de Poliție Județean, comisarul șef Ioan Aniței, le va aduce aminte primarilor și de obligațiile autorităților administrației publice locale în ceea ce privește asigurarea siguranței în unitățile de învățământ. Și inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, profesorul Bogdan Suruciuc va face un apel pentru asigurarea resurselor financiare pentru anul 2023 în vederea desfășurării procesului educațional în unitățile de învățământ.

Primarilor le va fi prezentată și campania ONCOFEM – Fii responsabilă de sănătatea ta! – campanie desfășurată de către Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iași, sprijinită de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Botoșani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Botoșani, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
2.6 ° C
2.6 °
2.6 °
86 %
1.8kmh
100 %
joi
14 °
vin
14 °
sâm
13 °
Dum
11 °
lun
9 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Verginel Gireadă îi urează succes la emisiune colegei de partid Doina Federovici.

EDITORIAL

Aștept cu nerăbdare clipa în care Iohannis va deveni fost președinte. Ar fi de dorit ca, după ce va rămâne fără funcție, să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ca soață și ca primare, Vasilescu Olga Are o dorință mare : Să conducă V.OLGA ! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...