miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTSute de botoșăneni au primit pachetele cu ajutoare alimentare de la UE

Sute de botoșăneni au primit pachetele cu ajutoare alimentare de la UE

Sute de botoșăneni au ridicat de la depozitul municipalității pachetele cu produse alimentare. Acestea sunt acordate în cadrul Programului Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) 2022.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Datele centralizate de conducerea Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Botoșani arată că, în perioada 16 – 20 noiembrie au primit pachetele cu produse alimentare 269 de beneficiari ai venitului minim garantat (dintr-un total de 404 de persoane la care trebuie să ajungă acest ajutor), respectiv 512 de persoane beneficiare ale alocației pentru susținerea familiei. În cea de-a doua categorie sunt incluși 920 de botoșăneni.

Cine beneficiază de acest ajutor

Potrivit reprezentanților primăriei, până pe 7 decembrie 2022, ajutoarele alimentare vor fi distribuite următoarelor persoane:

  • Persoane singure și familii beneficiare de venit minim garantat potrivit Legii 416 din 2001 (categorii de persoane stabilite conform articolului 3, alineat (1), litera a), din OUG 84 din 2020, pentru stabilirea unor măsuri necesare în vederea implementării Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate )
  • Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, potrivit Legii 277 din 2010 (categorii de persoane stabilite conform articolui 3, alineat (1), litera b), din OUG 84 din 2020).

“Toți botoșănenii din categoriile menționate anterior care au fost incluși în lista beneficiarilor acestui ajutor sunt așteptați, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00 și vineri între orele 9:00 – 13:00, la depozitul din incinta SC EPSILON OMICRON PULSAR SRL Botoșani, din strada I.C. Brătianu, nr.112.

Colegii noștri îi așteaptă și, chiar dacă vremea este nefavorabilă, este important să fie respectat calendarul de distribuire anunțat la demararea acestui program”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Începând cu 8 decembrie 2022, stocul disponibil va fi distribuit persoanelor cu handicap grav și accentuat, adulți și copii (categorii de persoane stabilite conform art.3, alineat (1), lit c) din OUG nr.84 din 2020, în ordinea prezentării acestora după principiul “primul venit – primul servit”.

Produsele alimentare trebuie ridicate de către titulari sau reprezentanții legali ai acestora, în baza actelor de identitate (originale), valabile la data distribuirii.

În cazul persoanelor cu handicap grav și accentuat, ridicarea produselor se va face pe baza actului de identitate și a certificatului de încadrare în grad de handicap (originale și copii), valabile la data distribuirii.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...