marți, aprilie 16, 2024
AcasăLocal BTPeste 1.200 de botoșăneni vor primi ajutoare la încălzire

Peste 1.200 de botoșăneni vor primi ajutoare la încălzire

Numărul botoşănenilor care primesc ajutoare la încălzire este în ușoară creștere faţă de anul trecut. Astfel, în acest sezon rece vor beneficia de sprijin din partea statului 1.293 de botoșăneni. În sezonul rece 2021-2022, la nivelul județului Botoșani au fost 1.207 de beneficiari.

„Peste 1.200 de botoșăneni care locuiesc în municipiul reședință de județ vor primi ajutoare la încălzire pentru întreg sezonul rece, respectiv pentru perioada 1 noiembrie 2022 – 31 martie 2023”, au transmis reprezentanții primăriei.

Pentru ca ajutorul la încălzire să fie acordat pentru întreg sezonul rece, cererile trebuiau depuse până la data de 20 noiembrie 2022.

Direcția de Asistență Socială din cadrul Primăriei Botoșani a primit până în prezent 1.065 de cereri de la botoșănenii care își încălzesc locuințele cu aparatură racordată la rețeaua de gaze naturale. Ajutorul va fi primit de 1.024 de beneficiari, respectiv 441 de familii și 583 de persoane singure. 41 de cereri au fost respinse. În schimb, anul trecut au fost 991 de astfel de cereri.

Instituția a înregistrat și 33 de cereri de la botoșănenii care își asigură căldura în locuințe cu aparate racordate la rețeaua electrică. În categoria beneficiarilor acestui tip de ajutor intră 8 familii și 25 de persoane singure. Anul trecut au fost 30 de astfel de cereri.

Tot până la 20 noiembrie 2022, au fost depuse 236 de cereri vizând ajutorul pentru lemne. În cursul lunii decembrie, beneficiarii ajutorului de încălzire cu lemne (126 de familii și 110 de persoane singure) vor primi banii pentru întreg sezonul rece, valoarea totală a ajutoarelor fiind de 234.080 de lei (46.816 de lei pe lună). Totodată, cei 236 de botoșăneni vor primi și suplimentul pentru lemne, în cuantum de 20 de lei pe lună,  acordat pentru perioada noiembrie 2022 – octombrie 2023.

Încă pot fi depuse cereri

Potrivit reglementărilor legale în vigoare, pentru cererile care vor fi depuse după data de 20 noiembrie 2022, ajutorul va fi acordat începând cu data de 1 a lunii următoare înregistrării cererii.

„Colegii de la Direcția de Asistență Socială îi așteaptă la sediul din strada Săvenilor nr.12 pe toți botoșănenii care îndeplinesc condițiile legale, dar care, din diferite motive, nu au reușit să depună cererile până pe 20 noiembrie 2022”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Ce acte trebuie depuse

Botoşănenii care vor să beneficieze de ajutor trebuie să depună formularele conținând cererile și declarațiile pe propria răspundere trebuie  însoțite de următoarele documente:

  1. acte doveditoare privind componenţa familiei (copii):

acte de identitate (BI/CI , certificate de naştere pentru copiii sub 14 ani),

certificat de căsătorie (după caz),

certificat de deces (după caz),

hotărâre judecătorească de divorţ (după caz),

hotărâre judecătorească definitivă de încredinţare în vederea adopţiei sau, după caz, de încuviinţare a adopţiei,

hotărâre judecătorească sau hotărârea comisiei pentru protecţia copilului privind măsura plasamentului pentru copii (după caz) etc.

  1. acte doveditoare privind veniturile nete, cu caracter permanent, realizate în luna anterioară depunerii cererii:

adeverinţa de salariat (venitul net), cu menţiunea dacă beneficiază sau nu de bonuri de masă,

talon de pensie,

talon de plată pentru diverse indemnizaţii etc.

  1. c) beneficiarii de subvenţii APIA vor prezenta decizia de acordare a plăţilor campania 2022
  2. d) acte justificative privind bunurile mobile si imobile deţinute:

contractul de proprietate/închiriere a locuinţei, comodat, concesiune,

acte doveditoare privind bunurile deţinute în alte unităţi administrativ-teritoriale pentru toţi membrii familiei peste 18 ani (după caz).

  1. e) ultima factură de plată de la furnizorii de energie, pentru identificarea abonatului şi a codului de abonat
  2. f) documente doveditoare privind debranșarea de la sistemul centralizat de energie termică sau debranșarea de la sistemul de alimentare cu gaze naturale (în cazul solicitărilor pentru ajutorul cu energie electrică).
Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
10 ° C
12.7 °
9.4 °
88 %
1.6kmh
34 %
mar
27 °
mie
9 °
joi
6 °
vin
12 °
sâm
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Prefectul explică și la stânga și la dreapta cum e cu politica. Doamnele râd, că ambele-s de stânga.

EDITORIAL

Partidele politice și alianțele au dat publicității listele pentru alegerile europarlamentare, sunt 542 de candidați pentru 33 locuri. Știu că nu interesează pe nimeni...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...