spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTProiect de digitalizare încheiat cu succes la Colegiul Eminescu

Proiect de digitalizare încheiat cu succes la Colegiul Eminescu

Luni, 12 decembrie, a avut loc Conferința la final de proiect transfrontalier „Innovative teaching and learning through developing of digital competences and implementation of STEM educational program”.

Lider de proiect a fost Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoşani, iar parteneri Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” Bălți, Republica Moldova şi Asociația de părinți CNME-Copii Noștri Minți Educate-Botoşani.

Proiectul a fost finanțat din fonduri europene și s-a derulat pe o perioada de 18 luni.
Acțiunea s-a desfășurat în prezența unui public format din cadre didactice, directori de școli și licee din municipiul Botoșani, inspectori școlari, reprezentanți ai Casei Corpului Didactic Botoșani, ai Centrului de Excelență, părinți şi elevi. Moderatorul activității a fost directorul Colegiului „Eminescu”, managerul proiectului, profesor Cristina Chiriac.

Şcoli dotate cu echipamente moderne în domeniul educației tehnologizate

Unul dintre obiectivele principale ale evenimentului a avut în vedere prezentarea rezultatelor obținute în cadrul proiectului, precum și valorificarea acestor rezultate în scopul sustenabilității activităților proiectului.

În cadrul proiectului unitățile de învățământ au fost dotate cu echipamente moderne în domeniul educației tehnologizate. În cadrul conferinţei au fost prezentate impactul pe termen mediu și lung asupra celor două unități de învățământ.

Inspectorul școlar general Bogdan Suruciuc a felicitat implicarea și determinarea membrilor de proiect. Acesta a subliniat importanța unui învățământ de calitate în Botoșani prin dezvoltarea și modernizarea bazei materiale a Colegiului Eminescu, susținerea prin proiecte educaționale a fenomenului de reducere a abandonului școlar și a asigurat conducerea școlii de susținere în viitoarele proiecte educative.

Colegiul Eminescu a primit peste 200.000 de euro

„Sunt adepta constructivismului, teorie modernă în educație, și nu numai. Să fii profesor constructivist implică spontaneitate, perfecționare continuă, curaj. Astăzi, cred, cu tărie, că este vorba despre curaj, inovație, creativitate și adaptabilitate la noi norme, atitudini, și realități. Dotările din cele doua unități școlare își vor dovedi utilitatea în modernizarea infrastructurii școlare, pe termen mediu și lung”, a declarat directorul Colegiului Național “Mihai Eminescu”, Botoșani.

Valoarea totală a proiectului a fost de aproape 400.000 de euro, pentru ambele licee, din Bălţi şi Botoşani. Din această sumă, mai bine de jumătate a revenit colegiului Mihai Eminescu din Botoşani.

În cadrul proiectului, cele 50 de săli de clasă din colegiu au fost dotate cu videoproiectoare şi table albe magnetice. De asemenea, unul dintre cele cinci laboratoare de informatică a fost complet echipat şi mobilat.

Colegiul Eminescu

Colegiul Eminescu

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
10.5 °
69 %
1.2kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...