luni, aprilie 15, 2024
AcasăLocal BTFurturi de maşini combătute cu acţiuni în stradă

Furturi de maşini combătute cu acţiuni în stradă

În perioada 13-15 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea furtului și a traficului internațional de autovehicule.

În cadrul acesteia au fost legitimate 697 de persoane, au fost controlate 412 autoturisme, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 193 de sanțiuni contravenționale în valoare de 67.515 de lei. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării un număr de 9 permise de conducere și 8 certificate de înmatriculare.

Sâmbătă, de exemplu, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, au identificat pe raza municipiului Botoșani, în posesia unei femei de 45 de ani, din municipiul Dorohoi, un autoturism, care figurează ca fiind urmărit internațional de către autoritățile din Italia.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunii de tăinuire, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluție procedurală.

Acţiune pentru prevenirea accidentelor la Darabani 

Aceasta nu a fost, însă, singura acţiune a poliţiştilor. Astfel, sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani, au organizat o acțiune pentru prevenirea cauzelor generatoare de accidente rutiere. În decurs de 3 ore, polițiștii au legitimate 21 de persoane, au verificat 15 autoturisme și au efectuat 9 testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale în valoare de 4.930 de lei.

Tot atunci oamenii legii, împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, au organizat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea furturilor de autovehicule. Astfel, în decurs de 4 ore, polițiștii au  legitimat 48 de persoane, au verificat 33 de autoturisme și au efectuat 6 testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sacțiuni contravenționale în valoare de 5.365 de lei și a fost reținut un certificat de înmatriculare.

Zeci de persoane legitimate la Dorohoi 

La data de 14 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Dorohoi, împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi și Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomîrla, au organizat o acțiune pentru combaterea accidentelor rutiere comise pe fondul consumului de alcool.

Astfel, în decurs de 3 ore, polițiștii au legitimat 52 de persoane, au verificat 51 de autoturisme iar în urma neregulilor constatate au fost aplicat 8 sancțiuni contravenționale în valoare de 3.190 de lei.

Zeci de sanţiuni aplicate la Săveni

La data de 14 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, au organizat o acțiune pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, prevenirea infracționalității stradale precum și creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice.

Astfel, în decurs de 6 ore,  polițiștii au legitimat 64 de persoane, au controlat 57 de autoturisme și au efectuat 19 testări cu aparatul etilotest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.605 de lei și au fost reținute 2 certificate de înmatriculare.

Autoturisme verificate şi la Ştefăneşti

La data de 14 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu lucrători din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de violență.

Astfel, în decurs de 8 ore, polițiștii au legitimat 113 de persoane, au controlat 80 de autoturisme iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 34 de sancțiuni contravenționale în valoare de 10.330 de lei.

Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 3 permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

Permise suspendate la Botoşani

La data de 14 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Botoșani, împreună cu lucrători din cadrul Biroului de Ordine Publică și Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani, au organizat o acțiune pentru combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, în decurs de 5 ore, polițiștii au legitimat 87 de persoane, au controlat 75 de autoturisme și au efectuat 65 de testări cu aparatul etilotest și 2 testări cu aparatul Drugtest.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7830 de lei. Totodată, au fost reținute în vederea suspendării 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

La data de 14 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere.

Astfel, în decurs de 4 ore, polițiștii au aplicat 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15660 de lei, totodată, fiind reținute în vederea suspendării 2 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
31.7 °
26.6 °
28 %
2.7kmh
90 %
lun
31 °
mar
27 °
mie
10 °
joi
6 °
vin
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Prefectul explică și la stânga și la dreapta cum e cu politica. Doamnele râd, că ambele-s de stânga.

EDITORIAL

Partidele politice și alianțele au dat publicității listele pentru alegerile europarlamentare, sunt 542 de candidați pentru 33 locuri. Știu că nu interesează pe nimeni...

EPIGRAMA ZILEI

Cazul e nemaipomenit Și m-a lăsat fără cuvinte : Primul din clasă la tocit Spun toți că-i ... brici la minte!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...