sâmbătă, iunie 22, 2024
AcasăLocal BTSalvatori puși pe drumuri pentru un mort închipuit (video)

Salvatori puși pe drumuri pentru un mort închipuit (video)

Salvatori puși pe drumuri drumuri de un cioban cu chef de scandal. Un bărbat din judeţul Botoșani a sunat la 112 solicitând disperat ajutorul cadrelor medicale.

Acesta a reclamat faptul că un cioban de la stâna lui era pe moarte. În scurt timp, la faţa locului a plecat un echipaj din cadrul Serviciului Județean de Ambulanţă. Doar că, ajunse la faţa locului, cadrele medicale au fost „luate în primire” de către apelantul nervos. Bărbatul le reproşa acestora că au ajuns târziu, deşi autosanitara a făcut câteva minute, solicitarea fiind făcută dintr-o locaţie de la câţiva kilometri de oraş. În momentul în care au ajuns, bărbatul care a sunat la 112 îi aștepta la stradă. Stâna unde era ciobanul „aproape mort”, însă, era la peste un kilometru, pe un câmp mlăştinos. Teren pe care ambulanţa nu putea înainta. Din acest motiv, cei din echipajul medical au solicitat şi ajutorul pompierilor, care au trimis în zonă o autospecială cu şenile.

Mai mult, din cauza agresivităţii celui care a sunat, cadrele medicale au cerut şi ajutorul poliţiei, pentru a încerca să îl calmeze pe bărbat.

Acesta a mers din nou să verifice starea victimei, iar între timp la faţa locului au ajuns toate echhipajele de intervenţie. Doar că bărbatul s-a întors complet schimbat, calm şi fără niciun reproş. „Gata, anulaţi tot, s-a rezolvat. S-a ridicat omul şi a plecat acasă”, le-a spus acesta scurt salvatorilor, în timp ce pompierii pregăteau şenilata.

Amendă pentru salvatori puși pe drumuri pentru urgențe închipuite

Crezând că e o glumă, iniţial, aceştia au vrut să se asigure, totuşi, cum cel care era aproape mort la stâna s-a făcut brusc bine şi a şi plecat. Echipajele au mers la acesta acasă, iar bărbatul le-a spus că nu avea nicio problemă de sănătate. Acesta nu dorea să meargă la spital şi nici nu înţelegea de ce sunt atâtea echipaje în faţa casei lui.

După ce a fost consultat, acesta a fost lăsat la domiciliu, însă apelantul nu a scăpat atât de uşor. Bărbatul a fost amendat cu 1000 de lei, pentru apelarea nejustificată a serviciului 112.

Echipajele de la Ambulanţă spun că astfel de cazuri sunt tot mai dese. Acest fapt poate pune într-un real pericol viaţa unei alte persoane care are nevoie de ajutor. „În condiţiile în care echipajele sunt solicitate la tot mai multe cazuri grave, un astfel de apel poate fi fatal pentru o urgenţă reală. Un echipaj este ocupat 2-3 ore la un asemenea caz”, a spus Ovidiu Caia, ambulanţier în cadrul SJA Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
17 ° C
18.8 °
15.5 °
94 %
2.2kmh
35 %
sâm
32 °
Dum
27 °
lun
24 °
mar
24 °
mie
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei să ai o scuză când te întreabă poliţia de ce ai parcat neregulamentar, poţi să spui că ai dat maşina la gunoi.

EDITORIAL

Așteptată cu mare interes de către botoșăneni, prima întâlnire de lucru dintre Doina Federovici și Valeriu Iftime a debutat cu felicitări reciproce, pricinuite de...

EPIGRAMA ZILEI

În week-end, la o agapă, A schițat o lege bună : Măcar o dată pe lună Să consume lumea ... apă !   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...