joi, mai 23, 2024
AcasăLocal BTPolițiștii botoșăneni mulțumesc oamenilor. Trei localnici au primit diplome de recunoștință din...

Polițiștii botoșăneni mulțumesc oamenilor. Trei localnici au primit diplome de recunoștință din partea IPJ

Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Botoșani a oferit diplome de recunoștință unor cetățeni ai municipiului Botoșani pentru spiritul civic de care au dat dovadă în momentul în care au asistat la comiterea de fapte antisociale.

Trei cetățeni, respectiv doi bărbați de 48 și 36 de ani și o femeie de 50 de ani, au dat dovadă de curaj și spirit civic în momentul în care au ales să intervină pentru sprijinirea forțelor de ordine.

Potrivit reprezentanților IPJ, cei doi bărbați au fost martorii unui accident rutier și au observat că șoferul autoturismului responsabil de producerea acestuia este într-o stare vădită de ebrietate și încearcă să se sustragă, moment în care au decis să-l urmărească, concomitent cu sesizarea forțelor de ordine și au reușit să-l rețină până la sosirea acestora.

Ulterior, bărbatul a fost reținut, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere sub influența alcoolului și conducere fără permis. Acesta avea permisul de conducere anulat, din anul 2018, pentru infracțiuni la regimul rutier, iar rezultatele probelor biologice au indicat o alcoolemie de 2,20 mg/l.

Femeie recompensată după ce a ajutat la prinderea unui criminal 

Femeia de 50 de ani a fost martora unei agresiuni, petrecută în timpul nopții, care a avut ca urmare moartea victimei și a sesizat imediat poliția prin apel 112, forțele de ordine reușind astfel să identifice autorul infracțiunii, în proximitatea locului respectiv.

„Sprijinul cetățenilor poate contribui în rezolvarea cu celeritate a unor cazuri și le suntem recunoscători celor care, prin diferite moduri, ajută la protejarea intereselor comunității, însă vă recomandăm să nu interveniți dacă acest lucru poate constitui un pericol pentru dumneavoastră, ci să solicitați intervenția forțelor de ordine prin apelarea numărului pentru urgențe 112”, se arată într-un comunicat de presă emis astăzi de IPJ Botoșani.

Celor trei persoane, care au dorit să rămână anonime, le-au fost adresate mulțumiri de către conducerea IPJ Botoșani și le-au fost oferite diplome de recunoștință. Celor care nu au putut să ajungă le-a fost dusă personal, la domiciliu sau le-a fost trimisă prin poștă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
12.9 ° C
16.6 °
12.2 °
76 %
2.8kmh
69 %
joi
25 °
vin
26 °
sâm
23 °
Dum
23 °
lun
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Ori cei care primesc de pomană o duc mai bine de aruncă totul la gunoi, ori cei care dau de pomană o duc mai...

EDITORIAL

Ori de câte ori vreun politician mai dezghețat sau mai vorbăreț este întrebat de ce el și ai lui nu repară nimic din noianul...

EPIGRAMA ZILEI

Când făcut-a rezervare A greșit, se pare, tasta Și s-a-nțeles din scrisoare C-o să vină cu … nefasta! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...