spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTFestival de muzică sacră organizat la Botoșani

Festival de muzică sacră organizat la Botoșani

O nouă ediție a Festivalului-Concurs Coral de muzică sacră va avea loc sâmbătă, 25 martie, de la ora 12:00, în sala „Mihai Eminescu” din incinta Hotelului Rapsodia. Reprezentanții Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) din Botoșani au publicat regulamentul concursului.

  1. Condiții de participare:

Concursul se adresează formaţiilor corale de amatori. Pot participa atât coruri de copii, cât şi de adulţi.  Concursul se va desfăşura pe 4 secţiuni:

A. Licee de artă, seminare teologice, conservatoare de muzică;

B. Coruri pe 1-2 voci;

C. Coruri pe 3-4 voci;

D. Creaţie.

  1. Repertoriu de concurs:

Piesele din concurs vor cuprinde muzică pe text religios, spiritual, filosofic, din istoria muzicii corale românești și universale; Formaţiile vor prezenta 2 sau 3 lucrări muzicale, cu o durată de maximum 12 minute.

Corurile pot fi acompaniate de pian sau orgă. Nu se admite acompaniament înregistrat, negative, etc.

Concursul îşi propune să încurajeze prezentarea creaţiilor muzicale în primă audiţie. Juriul poate opri interpretarea scenică, atunci când se depăşeşte limita rezonabilă a timpului, sau din alte motive.

  1. Transport şi cazare:

Organizatorii asigură o masă caldă participanţilor, în limita bugetului alocat, pentru maximum 30 de persoane de fiecare formaţie, pe baza tabelului anexat, completat, semnat şi ştampilat.

Transportul și cazarea vor fi asigurate de către concurenţi sau de către centrele culturale pe care le reprezintă.

  1. Înscriere:

Înscrierea la Festivalul – Concurs Coral de Muzică Sacră, ediția a IV-a, se poate face până la data de 16 martie 2023.

Formațiile corale vor trimite:

  1. FIŞA DE ÎNSCRIERE;
  2. PARTITURILE ȘI DURATA FIECĂREI LUCRĂRI;

Formațiile corale vor trimite fișele de înscriere și partiturile pe adresa de e-mail: muzica@centrulcreatieibt.ro

Juriul va face preselecția formațiilor concurente, având drept criterii valoarea artistică și data înscrierii în concurs.

  1. Juriu:

Juriul este format din personalități locale și naționale, dirijori, profesori, artiști, specialiști în domeniul artelor și ai culturii, în general.

  1. Criterii de evaluare:

Jurizarea se face în funcţie de următoarele criterii: –  intonaţie, ritmică, dinamică, interpretare, stil, dificultatea repertoriului.

Hotărârile juriului sunt definitive şi nu pot fi contestate. Lucrările juriului, sistemul de notare și notele juriului sunt confidențiale. Juriul are dreptul de a nu acorda unele premii, sau de a le redistribui. În cazul în care concurenții au punctaj egal, vor putea fi acordate premii ex-aequo. Pot fi oferite mențiuni și premii speciale, atât din partea organizatorilor, cât și din partea juriului, sponsorilor, mass-media, etc.

  1. Premii:

TROFEUL CONCURSULUI   –    3.000 lei

A. Licee de artă, seminare teologice, conservatoare de muzică;

– Premiul 1                  –     1.000 lei

– Premiul al 2-lea        –        800 lei

– Premiul al 3-lea        –        600 lei

– Mențiune                   –        500 lei

B. Coruri pe 1-2 voci:

– Premiul 1                   –     1.000 lei

– Premiul al 2-lea        –         800 lei

– Premiul al 3-lea        –         600 lei

– Mențiune                   –         500 lei

C. Coruri pe 3-4 voci:

– Premiul 1                  –      2.000 lei

– Premiul al 2-lea        –      1.500 lei

– Premiul al 3-lea        –      1.000 lei

– Mențiune                   –         800 lei

D. Creaţie:

– Premiu special          –           500 lei

Trofeul poate fi câştigat de către oricare formaţie, indiferent de categoria la care este înscrisă.

  1. Drepturi de înregistrare şi difuzare:

Drepturile de înregistrare şi difuzare aparţin Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani.

  1. Protecţia datelor cu caracter personalA. INFORMARE:

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani informează concurenţii despre drepturile pe care subiecții datelor cu caracter personal le dețin: dreptul la informare, dreptul la acces de date, dreptul de intervenție asupra datelor, dreptul de opoziție, dreptul de a nu fi supus  unei decizii individuale, dreptul de acces la justiție, reglementate de REGULAMENTUL (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 și legislația națională privind protecția și securitatea datelor personale, în vigoare.

B. ACORD:

În semnarea acordului privind prelucrarea datelor cu caracter personal (menţionată în coloana de tabel nominal), concurenţii participanţi la acţiunea desfăşurată de instituţie confirmă că au citit și au înțeles conținutul prezentului acord, iar cele exprimate mai jos reprezintă voința lor, în cunoștință de cauză, liber exprimată, transpusă în tabelul nominal anexat ce urmează a fi completat corespunzator. Concurenţii participanţi la acţiunea desfăşurată îşi exprimă consimțământul în mod expres cu privire la utilizarea şi prelucrarea datelor lor cu caracter personal de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, astfel:

– pentru prelucrarea datelor în vederea înscrierii la festival/concurs/acțiune;

– pentru colectarea și prelucrarea datelor cu caracter personal pe toată durata concursului menționat (înregistrare video, poze, distribuire pe site-ul instituției și în presă și televiziune, publicare rezultate preselecție/ rezultate finale concurs, completare rapoarte solicitate de instituțiile statului) cu scopul promovării  culturale;

– pentru stocarea acestor date în conformitate cu dispozițiile legale ce reglementează arhivarea documentelor;

Refuzul participanţilor de a furniza datele cu caracter personal necesare şi solicitate determină imposibilitatea stabilirii raporturilor juridice specifice derulării acțiunii culturale organizate și desfășurate de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani și nu este imputabil instituției mai sus menționate.

Dacă datele cu caracter personal furnizate sunt incorecte sau vor suferi modificări(schimbare domiciliu, etc.) participanţii la festival sunt obligaţi să informeze în scris Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Botoșani, în timp util.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numerele de telefon 0231-536-322 şi 0744-59-09-13, între orele 8:00 – 16:00.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
8.5 ° C
14.6 °
7.8 °
66 %
2kmh
5 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...