miercuri, iulie 24, 2024
AcasăLocal BTTragedie într-o comună din județ. Un octogenar și-a pierdut viața în urma...

Tragedie într-o comună din județ. Un octogenar și-a pierdut viața în urma unui incendiu

Un bărbat de 84 de ani din localitatea Miorcani, comuna Rădăuți Prut, și-a pierdut viața în urma unui incendiu care i-a cuprins bunurile din camera unde locuia. S-a întâmplat în această după-amiază. Alarma a fost dată chiar de ginerele victimei.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

„La fața locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Darabani, dar și pompierii voluntari din comuna Rădăuți Prut. Primii care au ajuns la fața locului au fost voluntarii din comună. Aceștia au constatat că ardeau bunurile din camera unde locuia bărbatul, iar acesta era decedat pe pat”, a arătat Dorina Lupu, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani.

Pompierii spun că tragedia s-a produs, cel mai probabil probabil, după ce mai multe materiale combustibile așezate lângă soba încinsă s-au aprins.

Pentru siguranța dumneavoastră și pentru a vă proteja casa de un posibil incendiu, reprezentanții ISU spun să aveți grijă la modul de exploatare a sistemelor și a mijloacelor de încălzire.

Nu așezați materiale combustibile în spaţiile dintre sobă şi perete!

Nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului!

Nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia!

Nu puneți hainele la uscat, pe sobă!

Amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere.

Nu aprindeți focul cu benzină;

Stingeți focul dacă părăsiţi locuința sau înainte de a adormi!

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer fragmentat
21.4 ° C
21.7 °
19.9 °
93 %
2kmh
60 %
mie
29 °
joi
26 °
vin
24 °
sâm
32 °
Dum
36 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Asta mai lipsea la „Mavromati”. Când plouă afară, plouă şi în spital.  

EDITORIAL

România a luat-o razna rău de tot. Și, cu zi ce trece, e tot mai rău, nici măcar un semn că situația ar avea...

EPIGRAMA ZILEI

Un lucru trebuie să știi Când vei fi avansat în post: Din prima clipă-ncepi să fii Noul viitor fost... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...