spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTTermen limită pentru plata locurilor de parcare. Până când poate fi achitată...

Termen limită pentru plata locurilor de parcare. Până când poate fi achitată taxa de concesiune

Botoşănenii care au concesionat un loc de parcare în municipiu mai au la dispoziţie aproape patru săptămâni pentru a achita taxa către municipalitate. Termenul limită pentru anul în curs este data de 31 martie. Dacă nu vor achita taxa până la această dată botoşănenii riscă să piardă locul pe care l-au concesionat.

De asemenea, până pe 31 martie, botoşănenii pot beneficia şi de o reducere de 10 % la plata impozitului.

Cetăţenii care vor să concesioneze un loc de parcare trebuie să participe la o licitație. După încheierea licitației, botoșănenii au la dispoziție o lună pentru a efectua plata în contul primăriei. Pe parcursul a două săptămâni are loc perioada de contestații la care se adaugă încă două săptămâni, timp în care câștigătorii trebuie să achite taxa cu care a fost adjudecat spațiul. În caz contrar, persoana în cauză pierde locul de parcare.

Cum poate fi concesionat un loc de parcare

Licitaţiile pentru concesionarea locurilor de parcare sunt organizate de Primăria Botoşani. Înscrierile se fac la Serviciul Patrimoniu la sediul din Calea Naţională nr. 101 – sediul „ Casa Cărţii ”, în perioadele anunţate de reprezentanţii municipalităţii.

Preţul de pornire la licitaţie este de 199 lei/an, pentru persoane fizice. Taxa obținută în urma licitației cu strigare este menținută în fiecare an. La aceasta se adăugă și eventualul coeficient de indexare aplicat la taxa de bază anuală. Durata de rezervare este până la 31 decembrie, cu posibilitate de prelungire, anual.

Pentru înscriere cei interesaţi trebuie să prezinte,în original și în copie, următoarele documente: cartea de identitate (buletin) și, după caz, actul de vânzare-cumpărare a apartamentului, certificatul de înmatriculare al mașinii și, după caz, contractul de comodat sau de leasing. Taxa de participare la licitaţie este de 10 lei.

Pot depune cereri de înscriere persoanele fizice care locuiesc în raza parcării, deţin autovehicul proprietate personală, în leasing sau preluat în comodat de la firme sau alte persoane fizice și pot opta pentru un singur loc dintre cele disponibile. Pe site-ul oficial al Primăriei municipiului Botoșani www.primariabt.ro găsiți atașate hărțile folosite, în care locurile noi sunt evidențiate în culoarea roșie.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
20.6 ° C
21 °
20.5 °
45 %
4.4kmh
1 %
lun
18 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
22 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...