spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTClubul Rotary Botoșani a sărbătorit 20 de ani de ani în slujba...

Clubul Rotary Botoșani a sărbătorit 20 de ani de ani în slujba comunității

În aceste zile, rotarienii botoșăneni sărbătoresc 20 de ani de la cartarea clubului,  adică de la oficializarea lui ca unitate de sine stătătoare, distinctivă în cadrul districtului 2241,  România și Republica Moldova. Cu acest prilej, Clubul Rotary Botoșani a organizat vineri 17 februarie în sala Mihai Eminescu din cadrul Complexului Rapsodia o ceremonie la care au participat peste o sută de persoane.

Printre invitați s-au numărat reprezentanți din clubul Rotary Cernăuți din Ucraina dar și din Soroca, Republica Moldova. De asemenea, au mai fost prezenți doi foști guvernatori (Marta Maria Mocanu și Daniel Tănase), reprezentanți ai celor patru cluburi din Iași, ai celor două din Suceava, din Roman, Câmpulung, Vatra Dornei, oficialități locale, oameni de afaceri, tineri din organizația Interact.

În cadrul celor două ore cât a durat manifestarea, au vorbit despre activitățile caritabile desfășurate din 2003 încoace atât rotarieni botoșăneni cât și reprezentanți ai cluburilor invitate.

Sub deviza „A servi mai presus de sine însuși”, cei aproape 30 de membri ai clubului au derulat în acești 20 de ani sute de proiecte și programe, scopul lor fiind susținerea performanței în orice domeniu, ajutorarea unor oameni aflați în dificultate, dotarea unor spitale cu aparatură sau diverse materiale.

După ceremonia de la Rapsodia, oaspeții de pe alte meleaguri, însoțiți de către membrii clubului din Botoșani s-au deplasat la Mănăstirea Coșula unde, după vizitarea edificiului construit în vremea lui Petru Rareș, părintele stareț i-a invitat pe musafiri în sala de mese pentru luarea prânzului.

În ton cu această sărbătoare pe 10 martie se va desfășura la Popasul Cucorăni balul de caritate „Botoșani iubește excelența” eveniment care are ca scop asigurarea suportului financiar pentru bursele de merit „Constantin Manolache” pe anul școlar 2023 – 2024.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.8 ° C
16.6 °
15.6 °
79 %
1.7kmh
0 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
23 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...