Din 15 martie, meniurile restaurantelor, fast-food-urilor şi cantinelor trebuie să conţină toate ingredientele folosite pentru prepararea mâncării, cantitatea acestora, numărul de E-uri, dar şi caloriile, potrivit unui act legislativ.
AVEM NEVOIE DE SPRIJINUL DUMNEAVOASTRĂ!
„Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.
„Cred că sunt detalii necesare”
„Gramajul, preţul, caloriile, numărul de E-uri, sărurile, grăsimile, alergenii ar trebui trecute. Cred că sunt detalii necesare. Restul să le pună undeva în spate şi oricine poate vedea în acel document, care repet, este pus deoparte undeva în restaurant, tipărit, 10, 20, 30 de pagini, nu mai contează, sau într-un site, şi tu ca şi consumator să ai acces la acel site”, a declarat pentru TVR, Radu Tănase, purtător de cuvânt HORA – Organizaţia Industriei HORECA.
Ordinul ar fi trebuit să intre în vigoare din decembrie anul trecut, însă la cererea reprezentanţilor mai multor asociaţii patronale şi federaţii, s-a hotărât intrarea în vigoare pe data de 15 martie, de „Ziua Consumatorului la nivel mondial”.