Numărul mic de medici şi volumul mare de pacienţi îi determină pe specialişti să ofere servicii şi consultaţii chiar şi în afara programului.
Redirecționează 20% din impozitul pe profit al companiei.
Poți alege ca 20% din taxele plătite de compania ta să meargă către jurnalism de calitate, nu către stat.
Descarcă draft-ul contractului de sponsorizare de AICI. Completează-l cu datele companiei și suma. Trimite-l la monitorul@monitorulbt.ro
*Baza legală poate fi consultată AICI.
Astfel, în luna ianuarie 2023, CAS a decontat către furnizorii cu care se află în relație contractuală serviciile medicale/consultațiile efectuate în anul 2022 care depășeau numărul maxim admis aferent programului de lucru al medicilor. Valoarea acestor servicii se ridică la 666.088 de lei. Specialitațile cu cel mai mare număr de servicii/consultații efectuate în anul 2022 peste numărul maxim admis de consultatii aferent programului de lucru al medicilor, decontate de CAS au fost în specialitatea diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice cu servicii in valoare de 316.394 lei.
De asemenea, în specialitatea psihiatrie au fost efectuate servicii/consultații în valoare de 184.925 lei, iar în specialitatea oncologie medicală au fost decontate servicii in valoare de 48.403 lei
Celelalte specialități pentru care CAS Botoșani a decontat toate serviciile efectuate peste numărul maxim admis, aferent programului de lucru al medicilor sunt: ortopedie, neurologie, chirurgie, oftalmologie, ORL.
Explozie de diabetici în judeţ
Anul trecut, potrivit statisticilor, la nivelul județului nostru, erau în evidențele medicilor 16.300 de pacienți cu diabet. Dintre aceștia, aproximativ 11.000 erau din municipiul Botoșani, însă îngrijorător este faptul că foarte mulţi pacienți, mai ales din judeţ, nu sunt diagnosticaţi, fie pentru că nu vor să se prezinte la medic, fie pentru că ignoră simptomele bolii.
Deşi statistică este îngrijorătoare, specialiştii spun că realitatea este şi mai gravă, la fiecate pacient diagnosticat fiind încă trei care încă trei bolnavi.