spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTZeci de rable ridicate de pe domeniul public. Anul trecut poliţiştii locali...

Zeci de rable ridicate de pe domeniul public. Anul trecut poliţiştii locali au aplicat mii de sancţiuni

În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2022, polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulația pe drumurile publice au aplicat 3.284 de sancțiuni, dintre care 2.092 cu amendă în valoare totală de 460.732 de lei și 1192 cu avertisment scris.

Din totalul amenzilor, de 460.732 de lei, s-au încasat la bugetul local  383.766 de lei.

Zeci de acțiuni în colaborare cu alte instituții

Cei 11 polițiști locali din cadrul Serviciului Circulația pe drumurile publice au participat la 65 de acțiuni specifice, 35 dintre acestea fiind în colaborare cu cadre de la Inspectoratul de Poliție al Județului Botoșani – Serviciul Rutier, Poliția Municipiului Botoșani – Biroul Poliției Rutiere și Inspectoratul de Jandarmi. Acțiunile au vizat combaterea opririlor, staționărilor și parcărilor neregulamentare ale autovehiculelor.

„În urma planului de cooperare încheiat cu Poliția Municipiului Botoșani, în vederea asigurării unui climat de siguranță rutieră în zonele unităților de învățământ și intersecțiile cu valori ridicate de risc ale traficului auto, polițiștii locali au asigurat fluidizarea traficului rutier și pietonal în zonele: Școala nr.7 (strada Octav Onicescu intersecție cu strada Vârnav); intersecția străzilor Prieteniei – Vârnav; Școala nr.10 (intersecție Bulevardul Mihai Eminescu – strada Pictor Nicolae Grigorescu); Școala nr.8 (intersecția strada Grivița – strada Tudor Vladimirescu)”, a declarat viceprimarul Liviu Toma.

Măsuri luate de polițiștii locali pentru eliberarea domeniului public de mașinile abandonate

În municipiul Botoșani au fost identificate 103 de autoturisme abandonate, fiind întocmite actele premergătoare în vederea ridicării acestora de pe domeniul public. Dintre acestea, 66 au fost ridicate de către proprietari, în urma somațiilor primite, iar 31 au fost ridicate în baza dispozițiilor de ridicare înaintate de către conducerea primăriei. Pentru 16 autoturisme au fost emise somații pentru ridicarea acestora. În situația în care proprietarii acestora nu se vor conforma, se vor aplica procedurile legale pentru ca acestea să fie ridicate.

Polițiștii locali au derulat activități care au vizat circulația auto destinată transportului de persoane, respectiv circulația vehiculelor destinate transportului de mărfuri și bunuri, a căror masă maximă admisă este mai mare de 3,5 tone, pentru achitarea taxei de liberă trecere. În acest context, au fost verificate 141 de societăți, care au fost atenționate să intre în legalitate. Pentru neplata taxei de liberă trecere, au fost sancționate 14 societăți, 8 cu amendă și 6 cu avertisment scris.

“Acțiunile organizate pe timp de noapte privind staționarea autovehiculelor aparținând societăților comerciale/firmelor, s-au soldat cu imobilizarea a 72 de autovehicule. În urma activităților desfășurate în parcările cu plată, au fost imobilizate, prin blocarea roții, 965 de mașini. Totodată, a fost dispusă măsura administrativă de ridicare a 146 de mașini parcate neregulamentar”, a mai precizat Liviu Toma.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.4 ° C
19.2 °
16.6 °
56 %
1.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...