duminică, iulie 14, 2024
AcasăLocal BTInspectori școlari din Franța în schimb de experiență la Botoșani

Inspectori școlari din Franța în schimb de experiență la Botoșani

În perioada 13-17 martie, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a fost gazda unei delegații formată din trei inspectori școlari ai Academiei din Grenoble, Franța, participanți la un stagiu de observare.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul Programului Erasmus+, Acțiunea cheie 1, VET. Omologii francezi au descoperit sistemul de educație din România, structura și atribuțiile Inspectoratului Școlar Județean în ceea ce privește coordonarea modului de organizare și funcționare a învățământului preuniversitar la nivelul județului Botoșani, în acord cu politica educațională de la nivel național.

Obiectivele stagiului de observare au vizat descoperirea filierei tehnologice și a învățământului profesional de la nivelul județului Botoșani, precum și a profilului bilingv francofon.

Vizită la mai multe școli din județ

Oaspeții au vizitat mai multe unități de învățământ cu tradiție în acest domeniu (Colegiul Național „A.T. Laurian” Botoșani, Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni, Liceul „Regina Maria” Dorohoi, Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona), au discutat cu directori, cadre didactice și elevi. De asemenea, au participat la activități practice, prezentări, mese rotunde, momente artistice și activități culturale.

Inspectorii francezi s-au arătat interesați de dezvoltarea profesională și formarea continuă a cadrelor didactice din România. Totodată și de serviciile educaționale de incluziune a elevilor cu nevoi speciale, în acest sens descoperind activitatea Casei Corpului Didactic Botoșani și a Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Botoșani.

Vizită și la Universitatea „Ștefan Cel Mare”

Pentru a avea o imagine completă asupra sistemului educativ românesc și a legăturii dintre învățământul preuniversitar și cel universitar, inspectorii de la Academia din Grenoble au fost oaspeții Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava. Vizita a fost în cadrul unui protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, unde au primit informații cu privire la structurarea învățământului superior de la noi și au descoperit Facultatea de Inginerie Alimentară.

Și profesorii botoșăneni vor merge în Franța

La rândul său, în baza bunei colaborări cu Academia din Grenoble, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani va fi reprezentat de cinci inspectori școlari care vor efectua, în luna mai, un stagiu de observare în Franța. De asemenea, în aceeași perioadă, timp de o săptămână, directorul școlii „Nelson Mandela La Carlota-Cordoba” din Spania, împreună cu responsabilul de proiecte europene au efectuat o vizită de studiu in județul nostru. Vizita a fost cuprinsă în cadrul unui parteneriat semnat cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Colegiul Național „Mihai Eminescu” și Scoala Gimnazială Nr. 10 Botoșani.

Cei doi profesori spanioli au participat la numeroase activități școlare și extrașcolare organizate de profesorii si directorii celor doua unități de învățământ si au prezentat similarități si diferențe intre cele doua sisteme de educație.

De asemenea, au vizitat si au fost impresionați de Campusul Liceului „Ștefan cel Mare” din Vorona, de Parcul Cornișa, de Complexul muzeal de la Ipotești, de Cetatea de scaun a Moldovei din Suceava si de Palatul culturii din Iași. Cu ocazia înmânării Certificatelor de participare la mobilitate, au mulțumit conducerii Inspectoratului, unităților de învățământ vizitate, precum si tuturor inspectorilor si colegilor profesori care au organizat activitățile. Totodată, au dorit ca această colaborare să continue și în viitor, în cadrul unor proiecte comune. Vizita de studiu a profesorilor spanioli a fost realizată și ca urmare a colaborării instituției cu Universitatea din Cordoba, Spania, în cadrul unor proiecte finanțate din fonduri europene.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
36.5 ° C
37 °
36.1 °
19 %
2.8kmh
0 %
Dum
34 °
lun
39 °
mar
40 °
mie
39 °
joi
37 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La banii ăștia, normal că nu mai dau rest  aparatele.

EDITORIAL

Oamenii sunt adesea atrași de idei autoritare deoarece sunt deranjați de complexitate. Nu le place divizarea. Preferă unitatea. O avalanșă bruscă de diversitate -...

EPIGRAMA ZILEI

De-ar ști cucul să vorbească Cine nu l-ar fi-ntrebat De prin zona femeiască: -Zi-mi, pe unde-ai mai umblat?   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...