spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTPasiune pentru natură împletită cu cromatica

Pasiune pentru natură împletită cu cromatica

Fotografia este un mod plăcut, dar în același timp de relaxare, de viziune și de artă. Asta este părerea unui tânăr fotograf care reușește să surprindă cadre cu adevărat spectaculoase din diverse locuri din natură.

Recent, acesta a realizat o sesiune foto impresionantă pe Masivul Rarău, reușind să surprindă un adevărat spectacol de culori. Este vorba despre Andrei Murariu, în vârstă de 24 de ani, din Rediu, comuna Rădăuți Prut, care este fotograf de eveniment, însă pasiunea pentru natură îl face să reușească să transmită emoție și frumusețe prin cadrele pe care le surprinde.

Andrei spune că și-a descoperit pasiunea pentru fotografie încă de când era un copil și îi plăcea să fotografieze peisajele din satul natal.

„Mi-am descoperit pasiunea pentru fotografie în anul 2010 când mi-am cumpărat primul aparat compact și surprindeam peisaje in satul natal și în concediile in care mergeam. Îmi plăcea să surprind fiecare moment, fiecare loc pe care îl vedeam și astfel mi-am dat seama că asta este ceea ce vreau sa fac”, își amintește tânărul fotograf.

De la fotografiile pe care le realiza în concedii, acesta a ajuns să fie „fotograful” școlii. „Primele fotografii au fost făcute în cadrul Consiliului Elevilor de la Liceul „Dimitrie Cantemir” din Darabani, atunci când am surprins cu aparatul de fotografiat activitățile organizate în acest context”, a spus Andrei Murariu. De la fotograf amator, Andrei a devenit un profesionist, făcând o profesie din pasiunea lui.

Andrei Murariu: „O fotografie bună presupune surprinderea unui moment neregizat”

Pentru ca o fotografie să fie reușită, Andrei spune că nicidecum cele regizate/pregătite se încadrează la fotografii reușite, ci dimpotrivă, cele spontane, instantanee.

„O fotografie bună presupune surprinderea unui moment neregizat, practic sunt acele instantanee care transmit cea mai multă emoție, asta dacă mă refer la fotografia de eveniment. În privința fotografiei de peisaj, cred ca o fotografie bună este cea care surprinde un prim-plan puternic, un anumit moment al zilei care este unic”, a declarat fotograful.

De asemenea, acesta a mai precizat că și aparatul de fotografiat are un aport important. „Într-o anumită măsura contează, pentru claritate în special, dar cred ca o fotografie reușită poate fi făcută cu orice. Plus că, știm prea bine, că frumusețea este în ochii privitorului”, a explicat Andrei.

Cât despre ce tip de fotografie preferă mai mult, Andrei spune că îl inspiră în aceeași măsură atât fotografia de eveniment, cât și cea de peisaj, însă, balanța ar înclina mai mult către cele de eveniment.

La fotografiile de eveniment, Andrei încearcă să evidențieze emoțiile îndrăgostiților, practic reușește să transpună prin fotografie povestea lor de dragoste.

Visuri pentru propria expoziție de fotografie

Tânărul fotograful are visuri mari în ceea ce privește pasiunea lui pentru artă, iar în viitor și-ar dori să aibă propria expoziție de fotografie.

„Momentan nu am organizat expoziții tocmai pentru ca nu am reușit să dedic cât timp mi-aș fi dorit fotografiei de peisaj. Dar anul acesta mi-am propus sa fac cât mai multe ieșiri de acest gen și, de ce nu, în viitor o eventuală expoziție”, a spus Andrei.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
8.8 °
68 %
1.6kmh
7 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
20 °
mie
13 °
joi
9 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...