spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BTZeci de accidente produse de la începutul anului pe drumurile din județ

Zeci de accidente produse de la începutul anului pe drumurile din județ

În primele 3 luni ale anului 2023, pe drumurile din județ s-au produs 79 de accidente rutiere. În urma acestora au rezultat nouă victime rănite grav și 87 rănite ușor.

 Totodată, în perioada analizată, 5 dintre victime au decedat. Principalele cauze generatoare a accidentelor rutiere au fost viteza excesivă, traversarea neregulamentară și neacordarea priorității de trecere pietonilor care au acest drept.

În mod constant au fost organizate acțiuni punctuale pentru prevenirea accidentelor rutiere, fiind aplicate zilnic, zeci de sancțiuni contravenționale celor care încalcă regulile de circulație.

Peste 6.000 de acțiuni aplicate

Peste 6.000 de sancțiuni au fost aplicate, pe raza întregului județ, pentru încălcarea prevederilor legale privind regimul rutier și aproximativ 500 de permise au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Aproximativ 40 dintre permise  au fost reținute pentru conducere sub influența alcoolului.

Activitățile de prevenire și combaterea a cauzelor generatoare de accidente rutiere vor fi desfășurate în mod constant pe drumurile din județ, siguranța traficului rutier fiind o prioritate pentru Poliția Română. Scopul activităților este creșterea gradului de  conștientizarea a cetățenilor cu privire la riscurile la care se expun, atât  ei, cât și ceilalți participanți la trafic, în momentul în care încalcă regulile de circulație

„Pentru a-i ajuta și pe ceilalți să înțeleagă și să conștientizeze pericolul la care se expun sau la care îi expun pe ceilalți, în momentul în care sunt iresponsabili în trafic, Alex, un tânăr de 33 de ani, povestește experiența sa, din momentul în care a fost implicat într-un accident rutier”, se arată în comunicatul emis de IPJ.

În urmă cu 3 ani, acesta se deplasa cu autoturismul personal, împreună cu soția, copilul de 6 luni și doi prieteni, pe o stradă din județul Botoșani.

Era noapte și afară ploua, iar din sens opus a observat că se îndreaptă un alt autoturism. Când s-a apropiat mai mult, a observat că autoturismul respectiv este pe sensul său de mers (circula pe contrasens) și în încercarea de a-l evita, a tras stânga de volan, însă nu a reușit acest lucru, întrucât și celălalt conducător auto a făcut o manevră bruscă și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul în care se afla Alex, împreună cu familia sa.

Clipe de groază

Momentele care au urmat sunt  greu de exprimat în cuvinte, fiind catalogate de Alex, drept „clipe de groază”. După impact, acesta s-a trezit, a observat că sângera, iar ceilalți din mașină aveau leziuni și erau încă inconștienți. A simțit o panică puternică, însă a reușit să scoată copilul din autoturism, apoi pe ceilalți pasageri.

Copilul nu a suferit nicio leziune, însă ceilalți pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale, suferind contuzii și fracturi. Conducătorul auto al celuilalt autoturism, un tânăr de 31 de ani, era singur în autoturism. Acesta a suferit răni grave, iar după câteva ore de la accident a decedat la spital. Rezultatul probelor de sânge recoltate a arătat faptul că avea o alcoolemie de 2, 23 mg/l. Ulterior, Alex a aflat că acesta s-ar fi certat cu un membru de familie și plecase înspre municipiul Botoșani pentru a-și cumpăra țigări.

Acest gest l-a costat viața pe tânărul de 31 de ani, iar pe Alex îl putea costa familia.

,,Uita-ți-vă la copiii voștri și gândiți-vă că un șofer băut ar putea să între cu mașina în ei sau gândiți-vă că voi sunteți în postura șoferului băut și luați viața cuiva…” sunt cuvintele lui Alex adresate celor care încă se gândesc că lor nu li se poate întâmpla și continuă să ignore legislația rutieră.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
21.6 ° C
21.6 °
19.9 °
43 %
3.6kmh
0 %
Dum
21 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...