spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTReacția Inspectoratului de Poliție la articolul „Polițistu’ și valutistu’ sau cum se...

Reacția Inspectoratului de Poliție la articolul „Polițistu’ și valutistu’ sau cum se fac controalele în Piața centrală…”

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani au răspuns solicitării reporterilor „Monitorul” vizavi de sesizarea făcută de un botoșănean potrivit căreia așa-zișii „valutiști” au fost trecuți cu vederea la controalele efectuate în Piața centrală.

Astfel, prin intermediul unui comunicat oficial de presă, reprezentanții IPJ au făcut următoarele precizări. „Având în vedere informațiile apărute în spațiul public conform cărora, în timpul acțiunilor organizate în zona Pieței Centrale, din municipiul Botoșani, polițiștii nu ar fi combătut toate faptele antisociale, Compartimentul Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Botoșani este abilitat să comunice următoarele. În mod constant au fost organizate acțiuni de prevenire și combaterea a faptelor de natură penală sau contravențională, pe raza întregului județ, inclusiv în Piața Centrală, din municipiul Botoșani, ulterior, rezultatele și măsurile de sancționare dispuse, fiind transmise către mass-media, cu excepția cazurilor în care au fost demarate cercetări pentru fapte penale, care, dacă ar fi făcute publice ar periclita rezultatul anchetei.

La data de 12 aprilie a.c., în Piața Centrală din municipiul Botoșani a avut loc o razie a polițiștilor, sprijiniți de specialiști ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului și Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte ilegale”, se menționează în comunicatul de presă.

„Acțiunile forțelor de ordine vizează toate faptele de natură penală sau contravențională”

Potrivit acelorași surse, în cadrul activităților desfășurate, în zona Pieței au fost legitimate peste 200 de persoane și au fost controlați 17 agenți economici. De asemenea, menționează reprezentanții IPJ Botoșani, „cu prilejul controlului au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 11.000 de lei, dintre care, 33 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind produsele din sectorul agricol și 6 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială”.

„Precizăm faptul că acțiunile forțelor de ordine vizează toate faptele de natură penală sau contravențională, iar în momentul constatării acestora sunt dispuse măsurile prevăzute de lege pentru sancționarea persoanelor responsabile, sau pentru administrarea probatoriului care să conducă la tragerea la răspundere a acestora”, se mai arată în punctul de vedere al IPJ Botoșani.

Totodată, polițiștii spun că și în perioada următoare vor fi desfășurate astfel de activități, atât în Piața Centrală, din municipiul Botoșani cât și în alte zone din județ. „Dacă aveți cunoștință de comiterea vreunei fapte penale sau contravenționale, nu ezitați să sesizați organele abilitate pentru constatarea și luarea măsurilor legale față de cei care se fac responsabili de comiterea acestora”, se mai menționează în comunicatul IPJ.

Solicitare publică făcută de jurnalişti

„Monitorul de Botoșani” solicită însă în mod public reprezentanților IPJ să comunice câte dintre persoanele care obișnuiesc să desfășoare schimburi valutare în zona Pieței Centrale, achiziții de cupoane de tot felul, ori tranzacții cu bijuterii din aur sau alte metale prețioase au fost sancționate de la 1 ianuarie 2023 și până la data de 13 aprilie a.c., câte persoane au făcut obiectul cercetărilor de natură penală, stadiul acestor anchete și eventual soluțiile dispuse în aceste cauze cu respectarea principiilor privind protecția datelor personale.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
23.7 ° C
24.3 °
23.6 °
37 %
2.5kmh
8 %
Dum
21 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...