luni, iunie 17, 2024
AcasăLocal BTZeci de copii internaţi în spital după ce au fost diagnosticaţi cu...

Zeci de copii internaţi în spital după ce au fost diagnosticaţi cu pneumonie

Câteva zeci de copii au fost internaţi în spital după ce au fost diagnosticaţi cu pneumonie sau gripă în ultima săptămână. Numărul total al îmbolnăvirilor este, însă, în scădere.

Astfel, peste 650 de botoşăneni, majoritatea copii, au fost diagnosticaţi în ultima săptămână cu viroze şi pneumonii. Majoritatea bolnavilor au până în 14 ani.

339 de persoane au fost diagnosticate cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, iar 5 dintre acestea au avut nevoie de internare. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani majoritatea celor diagnosticaţi sunt copii. Astfel, 224 de bolnavi au între 0 şi 14 ani, 61 au între 15 şi 49 de ani, 22 au între 50 şi 64 de ani şi 29 au peste 65 de ani.

Alte 270 persoane au fost diagnosticate cu pneumonie. Dintre acestea 93 au avut nevoie de internare. Şi în acest caz cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cazul copiilor. Astfel, 121 de pacienţi au între 0 şi 14 ani, iar 51 au fost internaţi după ce au fost diagnosticaţi cu pneumonie. Alţi 45 au între 15 şi 49 de ani (5 internaţi), 32 au între 50 şi 64 de ani (7 internaţi) şi 72 au peste 65 de ani (30 internaţi).

Şi gripa, nu doar virozele, face victime

În perioada 10 martie- 16 aprilie 47 de botoşăneni au fost diagnosticaţi cu gripă. 16 cazuri de gripă au fost înregistrate la bebeluşi mai mici de un an. 11 au fost înregistrate în rândul unor copii cu vârste cuprinse între 2 şi 4 ani. Alte 10 cazuri au fost înregistrate în rândul celor cu vârste între 5 şi 14 ani, iar 7 în cazul celor cu vârste cuprinse între 15 şi 49 de ani. De asemenea au fost depistate trei cazuri şi în rândul persoanelor cu vârste peste 50 de ani.

Centre de permanență disponibile pentru cei cu viroze respiratorii

Medicii le recomandă oamenilor ca mai ales în această perioadă, cu fluctuații de temperaturi, să aibă mare grijă la alimentație, la igienă. De asemenea oamenii trebuie să se îmbrace corespunzător temperaturilor de afară și să evite aglomerările.

Pentru ca pacienții să nu aștepte ore în șir la camerele de gardă, pentru a fi consultați, Direcția de Sănătate Publică Botoșani recomandă populației să se adreseze medicilor de familie și centrelor de permanență din județ.

În afara programului medicului de familie, se poate solicita o consultație la centrele de permanență fixe LCD-MED – BOTOȘANI strada Independenței nr. 7, PRUTMED – AVRĂMENI, TRUȘEȘTI, DOR-MED – DOROHOI strada Poștei nr. 7, NORD-EST – HAVÎRNA, DARABANI strada Tudor Vladimirescu nr. 12, CEMED – CRISTEȘTI, BUCECEA strada Nicolae Iorga nr. 19.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.7 ° C
17.7 °
15.6 °
92 %
1.2kmh
5 %
lun
27 °
mar
28 °
mie
32 °
joi
25 °
vin
24 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Nici nu știi, la vremea asta, și îți dai seama abia când te întorci la mașină că e vremea culesului.

EDITORIAL

Aproape sigur, în istoria locurilor în care ne ducem existențele, Valeriu Iftime nu va rămâne ca nabab, afacerist de frunte sau ca profesionist desăvârșit...

EPIGRAMA ZILEI

Pleacă ăștia, nu-i problemă Însă eu am o dilemă : Oare ăia care vin Or să fure mai puțin? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...