duminică, iulie 21, 2024
AcasăLocal BTDouă mari artiste ale cântecului popular s-au pensionat (video)

Două mari artiste ale cântecului popular s-au pensionat (video)

Două mari artiste ale cântecului popular moldovenesc au ieșit la pensie. Este vorba despre solistele Elena Mândrescu și Petronela Rusu. Cele două cântărețe vor continua, însă, să cânte pe scenă de câte ori vor fi solicitate.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Anunțul a fost făcut în ultima zi de spectacole de la Cornișa.

„Iată că a venit vremea când doamnele noastre, doamnele cântecului popular moldovenesc, se despart de această instituție, dar colaborarea rămâne în continuare și nu pot decât să le doresc pensie frumoasă, succes în activitatea artistică, pentru că doamna Elena Mândrescu, după 40 de ani de activitate artistică, și doamna Petronela Rusu, după 36 de ani de activitate artistică alături de orchestra populară Rapsozii Botoșanilor, dirijate de mari dirijori ai cântecului popular românesc, merită să meargă la pensie pentru că așa este artistul. Se desparte de instituție, dar urcă pe scenă până când vrea bunul Dumnezeu”, a declarat Dan Doboș, managerul orchestrei Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”, orchestră din care au făcut parte cele două artiste.

„Sunt mândră că am făcut parte dintr-o orchestră care are o tradiție de 50 de ani”

Elena Mândrescu a cântat alături de orchestra populară timp de 40 de ani.

„Sunt mândră că fac parte dintr-un colectiv artistic, că am făcut parte dintr-o orchestră care are o tradiție de 50 de ani, iar eu am cântat 40 de ani alături de ei. Este aproape o viață de om. Nu plec pentru că nu mai pot cânta, plec pentru că am nevoie de timp, vreau să am timp liber, pentru că aici este un program riguros și uneori nu mai pot să fac față. Așa că am ales să mă despart de orchestră, dar nu de tot. Voi mai cânta atunci când voi mai putea și voi mai avea timp. Vreau să mulțumesc câtorva oameni care au fost alături de mine în cariera mea. Maestrului Ioan Cobâlă care mi-a dat șansa să fiu cântăreață”, a transmis artista Elena Mândrescu.

La rândul său, și solista Petronela Rusu a spus că a fost o onoare să facă parte din orchestra populară.

„Mulțumesc bunului Dumnezeu că am ajuns până aici, că mi-a înlesnit această viață frumoasă în care am desfășurat profesia pe care mi-am dorit-o. Am fost onorată să fac parte din acest colectiv talentat și minunat. Vă mulțumesc dragi colegi”, a spus artista Petronela Rusu.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21.8 ° C
22.7 °
20 °
81 %
0.2kmh
100 %
Dum
25 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
31 °
joi
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...