spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTVal de acțiuni organizate de polițiști, în weekend. Ținta au fost barurile...

Val de acțiuni organizate de polițiști, în weekend. Ținta au fost barurile și piețele din câteva orașe

Polițiștii au reluat acțiunile organizate în localitățile județului. Patru orașe au fost scotocite de forțele de ordine, iar verificările s-au lăsat cu zeci de sancțiuni.

Sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, au acționat pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), au fost vizate localurile publice și locurile în care se formează aglomerări de persoane, fiind legitimate peste 50 de persoane. „În timpul activităților nu au fost constatate infracțiuni de natură a tulbura ordinea și liniștea public”, au precizat reprezentanții IPJ Botoșani.

De asemenea, au fost controlate peste 40 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 10.000 de lei.

Verificări și la Flămânzi

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Flămânzi au organizat și ei o acțiune pentru menținerea unui climat de siguranță publică și pentru prevenirea și descoperirea delictelor silvice.

În cadrul activităților au fost legitimate peste 40 de persoane, au fost controlate 36 de autovehicule și opt atelaje hipo care transportau material lemnos, nefiind constatate fapte de natură penală sau contravențională la regimul silvic. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 3.000 de lei, cele mai multe dintre acestea fiind aplicate pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială.

Amenzi uriașe și la Darabani

Duminică, pe 23 aprilie a.c., a fost rândul polițiștilor din cadrul Poliției Orașului Darabani, care au acționat împreună cu polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 7 Darabani, dar și în colaborare cu lucrătorii Sectoarelor Poliției de Frontieră Darabani și Rădăuți Prut. Operațiunea s-a derulat pe raza orașului Darabani și a comunelor Rădăuți Prut, Coțușca și Hudești, scopul fiind verificarea modului în care sunt respectate prevederile legale privind actele de comerț.

Au fost vizați cei care efectuează acte de comerț atât din zona piețelor, cât și în proximitatea acestor zone. În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 60 de persoane, au fost controlate 48 de autovehicule și au fost verificați12 agenți economici. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 5.000 de lei.

Dintre acestea, cinci au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind reglementarea pieței produselor din sectorul agricol și o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea prevederilor legale privind stabilirea cadrului general de implementare a măsurilor programului național de dezvoltare rurală.

Acțiune de prevenire la Ștefănești

Și polițiștii din cadrul Poliției Orașului Ștefănești, împreună cu cei ai Secției de Poliție Rurală nr. 10 Ștefănești, au organizat duminică o acțiune pentru prevenirea furturilor din buzunare și poșete, în zona Pieței Agroalimentare din Ștefănești, precum și pentru prevenirea victimizării prin accidente rutiere a celor care se deplasează în zona respectivă.

„În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate aproximativ 50 de persoane, șase dintre acestea fiind atenționate cu privire la modul de comportament în spațiul public și au fost controlate 38 de autovehicule. De asemenea, cetățenii au fost informați cu privire la măsurile de precauție pe care trebuie să le aibă în vedere pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt”, au adăugat reprezentanții IPJ Botoșani.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 7.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor agricole, a Codului fiscal, a normelor de conviețuire socială și pentru abateri la regimul rutier.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
17.9 ° C
19.6 °
17.8 °
63 %
4.9kmh
100 %
mar
17 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
21 °
sâm
18 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...