spot_img
luni, aprilie 29, 2024
AcasăLocal BTCercuri pastorale organizate la mai multe biserici din județ

Cercuri pastorale organizate la mai multe biserici din județ

Biserica Parohiei Cernești, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfinții Arhangheli Hlipiceni, începând cu ora 15.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Sfânta Taină a Euharistiei, de către Pr. Ciprian Agape.

Biserica Parohiei Miorcani, Protopopiatul Darabani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfântul Ioan Iacob de la Neamț, începând cu ora 16.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Pastorația persoanelor vârstnice, de către Pr. Ionuț Dinu.

Luni, 8 mai

Protopopiatele Botoșani, Dorohoi, Darabani și Săveni organizează consfătuirile lunare cu preoții la sediile protopopiatelor.

Biserica Parohiei Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Darabani, Protopopiatul Darabani, va găzdui o cateheză demonstrativă în cadrul Cercului pastoral-misionar nr. 1, începând cu ora 17.00. În cadrul întâlnirii, va fi susținută o conferință cu tema Grijă față de bătrâni, o datorie creștinească, de către Pr. Remus Hrușcă.

Marți, 9 mai

Biserica Parohiei Buimăceni, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfântul Mina Albești, începând cu ora 8.30. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Pastorație și misiune eclesială prin intermediul muzicii bisericești, de către Pr. Alexandru Hurdubai.

Biserica Parohiei Sfântul Nicolae Botoșani, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfinții Împărați Botoșani, începând cu ora 17.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Cântarea bisericească, de către Pr. Dumitru Mateciuc.

Miercuri, 10 mai

În perioada 10-12 mai se va desfășura Simpozionul Stăniloae în Sala Iustin Moisescu a Ansamblului Mitropolitan. Ceremonia de deschidee va începe la ora 17.00, iar începând cu ora 18.00 va avea loc conferința inaugurală Umanitatea. O radiografie la zi susținută de Paul Kingsnorth. Programul complet al Simpozionului poate fi consultat pe site-ul evenimentului.

Biserica Parohiei Adormirea Maicii Domnului Hudești, Protopopiatul Darabani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar nr. 11 Sfântul Spiridon, începând cu ora 17.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Postul și rugăciunea în viața creștinului, de către Pr. Virgil Buhăianu.

Joi, 11 mai

Biserica Parohiei Vovidenia Botoșani, Protopopiatul Botoșani, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar Sfântul Ioan Botezătorul Botoșani, începând cu ora 18.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Taina Sfântului Maslu și va fi susținută o conferință cu tema Chipuri de persoane în vârstă care s-au remarcat în Sfânta Scriptură ca exemple de viețuire creștină, de către Pr. Gabriel Țifrea.

Vineri, 12 mai

 

Biserica Parohiei Românești, Protopopiatul Hârlău, va găzdui întâlnirea Cercului pastoral-misionar nr. 8 Sfinții Împărați Constantin și Elena, începând cu ora 8.00. În cadrul întâlnirii, va fi oficiată Sfânta Liturghie și va fi susținută o conferință cu tema Spovedania și împărtășirea vârstnicilor-rutină sau creștere duhovnicească?, de către Pr. Constantin Curcudel.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10.9 ° C
14.6 °
10 °
78 %
2.2kmh
86 %
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °
vin
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

În urmă cu aproape un an, mai exact pe 14 aprilie 2023, în „Monitorul de Botoșani”, apărea sub umila mea semnătură un editorial intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...