joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTRegulament anunțat pentru Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile...

Regulament anunțat pentru Festivalul Internațional al Cântecului, Jocului și Portului Popular „Vasile Andriescu”

În perioada 1-2 iulie 2023 va avea loc cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internațional al Cântecului, al Jocului şi al Portului Popular „Vasile Andriescu”.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Evenimentul organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale (CJCPCT) Botoşani în colaborare cu Primăria Municipiului Botoşani, are menirea de a cinsti memoria celui mai cunoscut coregraf al județului Botoșani.

Vasile Andriescu a fost o personalitate culturală cu activitate de peste 30 de ani la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani. Cetățean de onoare al comunei natale, Dimăcheni, a lăsat în urmă culegerea ,,Folclor coregrafic din județul Botoșani”, un reper extrem de valoros pentru cei interesați de jocul tradițional.

Festivalul Național al Cântecului, al Jocului şi al Portului Popular are un caracter educativ pentru artiștii amatori și are ca scop formarea unui comportament artistic prietenos, sensibil, responsabil și creativ față de obiceiurile și tradițiile specifice fiecărei vetre folclorice.

Noua ediție vine cu o noutate

Ediția de anul acesta vine cu o noutate, festivalul se va desfășura pe două etape. Etapa zonală sau de concurs aduce în atenție formații din toate localitățile județului Botoșani. Urmând să fie selectate 12 formații cu cel mai bun nivel de prezentare, pentru a întruni participarea în etapa finală. La ultima etapă sau de festival se vor întâlni lauriații etapei întâi, alături de invitați din alte zone folclorice decât Botoșani.

Condiții de participare

La concurs se pot înscrie copii cu vârsta de până la 15 ani, școli cu educție vocațională, așezăminte culturale, formații artistice ale minorităților. Înregistrarea pentru una dintre cele șase secțiuni de concurs, ansamblu folcloric, formație de obiceiuri, grup folcloric, formație de jocuri de bărbați, formație de jocuri populare de perechi și formație de jocuri populare de generații, se poate face până pe 31 mai. După ce a fost completată fișa de înscriere, se va depune la sediul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Botoşani sau pe e-mail la http://contact@centrulcreațieibt.ro.

Calendarul înscrierilor

Formațiile înscrise sunt așteptate la etapa zonală de la Centrul Cultural din Curtești pe data de 10 iunie, pe 17 iunie la Centrul Cultural din Cordăreni, iar pe 18 iunie la Centrul Cultural din Albești. La finalul etapei, lista cu cele 12 formații alese va fi postată pe site-ul https://centrulcreatieibt.ro/.

Etapa finală se va desfășura între 1 și 2 iulie. La această etapă vor evolua cei 12 lauriați ai etapei precedente, dar vor fi și invitați din alte zone folclorice.

Organizatorii au anunțat că vor asigura masa participanților în etapa finală, dar eventualele lipsuri ale documentelor solicitate duc la imposibilitatea garantării acestui beneficiu.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...