sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTRazie a polițiștilor în municipiul Botoșani. Cei cu „probleme” și-au luat tălpășița...

Razie a polițiștilor în municipiul Botoșani. Cei cu „probleme” și-au luat tălpășița și au dispărut

Continuă joaca de-a pisica și șoarecele între forțele de ordine și cei certați cu legea. Miercuri, pe 10 mai a.c., timp de cinci ore, în intervalul orar 8 – 13, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani cu sprijinul celor din cadrul subunităților de poliție, a Serviciului pentru Acțiuni Speciale și a jandarmilor au acționat în municipiul Botoșani, pentru prevenirea faptelor de natură penală și contravențională și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean, activitățile s-au desfășurat în zona Centrului Vechi și Pieței Centrale, precum și pe principalele artere rutiere din municipiul Botoșani, pentru verificarea modului de respectare a regulilor de circulație de către participanții la trafic.

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 162 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 56.000 de lei, pentru abateri la regimul rutier, nerespectarea normelor de conviețuire socială, lipsa asigurării RCA, precum și pentru nerespectarea prevederilor legale privind produsele din sectorul agricol.

Doar că, în Piața Centrală, cei care se știau fără documente pentru produsele scoase la vânzare, au plecat de la tarabe și au abandonat marfa. În acest fel, ei au scăpat de un eventual control, inclusiv de posibilele sancțiuni. La fel s-a întâmplat și în Centrul vechi unde, după apariția forțelor de ordine, cei care obișnuiesc să creeze probleme și-au luat tălpășița și au dispărut din zonă.

Raziile de acest tip presupun însă blocarea tuturor căilor de acces de către forțele de ordine, formarea unui cordon și legitimarea tuturor persoanelor care se află în acel perimetru. În acest fel, forțele de ordine ar avea certitudinea că nu scapă cei certați cu legea. În plus, prin compararea informațiilor din zilele în care s-a acționat, forțele de ordine și-ar da seama dacă cei cu activități ilicite sunt prezenți frecvent acolo sau a fost o pură întâmplare.

 

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
nori împrăștiați
29.5 ° C
30.5 °
29.4 °
28 %
3.3kmh
47 %
sâm
29 °
Dum
28 °
lun
30 °
mar
33 °
mie
33 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...