miercuri, iulie 17, 2024
AcasăLocal BTCursă contracronometru pentru salvarea unei vieţi. Elicopterul SMURD chemat pe aeroportul Salcea...

Cursă contracronometru pentru salvarea unei vieţi. Elicopterul SMURD chemat pe aeroportul Salcea în miez de noapte (video)

Elicopterul SMURD a fost solicitat de medicii botoşăneni aproape de miezul nopţii. Asta după ce un bărbat din Dorohoi a fost diagnosticat cu infarct miocardic acut. 

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În vârstă de 66 de ani, bărbatul s-a prezentat la Spitalul Municipal Dorohoi cu dureri puternice în piept. A fost supus mai multor investigaţii de specialitate, ulterior medicii dorohoieni diagnosticându-l pe acesta cu infarct. Din cauza timpului scurt în care trebuie să fie supus la o procedură de montare de stent, s-a impus transferul lui la Iaşi pe calea aerului. Cum elicopterul SMURD în continuare nu poate ateriza la Botoşani pe timpul nopţii, acesta a fost direcţionat către Aeroportul Suceava. Un echipaj cu medic de la Ambulanţă a fost trimis la Dorohoi, de unde a preluat pacientul şi l-a transportat la Suceava în mai puţin de 30 de minute.

Heliport finalizat de jumătate de an, dar elicopterul SMURD aterizează la Suceava

Heliportul din Botoşani este gata din luna decembrie a anului trecut. Autorităţile judeţene au anunţat cu mult fast că lucrarea de peste 1,5 milioane de lei a fost finalizată. De atunci, însă, nu s-a mai întâmplat nimic. Potrivit calendarului avansat la începutul lucrărilor, heliportul ar fi trebuit evaluat, certificat şi autorizat de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Proiectul heliportului la Botoşani a demarat în iunie 2019, însă la patru ani distanţă pacienţii în stare gravă sunt în continuare transportaţi pe aeroportul din Salcea pentru a fi preluat de aeronava medicală.

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.1 °
24.3 °
60 %
4.8kmh
100 %
mie
25 °
joi
34 °
vin
32 °
sâm
31 °
Dum
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Pe căldură vin la Cornișa și vizitatorii din țările vecine.

EDITORIAL

Zilnic, pe posturile de televiziune naționale ni se prezintă accidente de circulație, crime, violuri, distrugeri, toate având același numitor comun, consumul de droguri. Tot...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...