spot_img
duminică, aprilie 28, 2024
AcasăLocal BT1 iunie magic pentru copiii botoșăneni. Programul evenimentelor pregătite pentru Ziua Internațională...

1 iunie magic pentru copiii botoșăneni. Programul evenimentelor pregătite pentru Ziua Internațională a Copilului

De 1 iunie, municipiul Botoșani se transformă într-un tărâm de poveste pentru a sărbători cum se cuvine Ziua Copilului. Astfel, baloane, concursuri, spectacole și producții cinematografice, ateliere și carnavalul personajelor de poveste, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite pentru cei mici. 

 Seria de evenimente a început de ieri, 29 mai, când cei mici au avut posibilitatea să se întâlnească cu personajele de basm mult îndrăgite dacă au circulat cu unul dintre autobuzele Eltrans. ,,Autobuzul magic” călătorește pe traseele 101 și 102 și oferă acces gratuit copiilor până pe 31 mai, în intervalele orare 08:00 – 10:00 și 12:00 – 14:00.  

Concurs de desene pe asfalt

 Programul zilei de 1 iunie va debuta cu un concurs organizat în Parcul Tineretului, de la ora 10:00, la care vor participa 50 de copii din familii defavorizate și care fac parte din proiectul „ZUM BT PLUS – Un plus de incluziune pentru comunitățile marginalizate din municipiul Botoșani”. Participanții vor prezenta desene pe fișe și pe asfalt, pentru care vor primi diplome și premii.

Tot la ora 10:00, la Colegiul Național Mihai Eminescu, elevii cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani vor lua parte la concursul „Educație rutieră – educație pentru viață”, organizat de Inspectoratul de Poliție Județean, în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică (ATOP) și Primăria Municipiului Botoșani. Competiția are ca scop formarea comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație pentru prevenirea producerii accidentelor în rândul elevilor. Participanții vor avea de parcurs o probă teoretică, pe bază de test grilă și două probe practice, ce vor presupune parcurgerea traseelor de îndemânare cu bicicleta. Competitorii trebuie să vină cu propriile căști de protecție și biciclete.

M.A.I., aproape de copii

De la ora 10:00, Instituția Prefectului lansează o misiune specială pentru toți copiii, iar locul de întâlnire este în fața sediului prefecturii. Acolo, polițiștii, criminaliștii, pompierii salvatori, jandarmii protectori și polițiștii de frontieră vigilenți îi vor aștepta pe cei dornici de a descoperi autospecialele de poliție, de jandarmi, de poliție de frontieră și de pompieri, de patrulare, cu termoviziune și de intervenție. De asemenea, jandarmii botoșăneni vor fi însoțiți de câinii de serviciu Pih, Dop și Cir.

Cel mai mare ,,Târg al Copilăriei”

 De la ora 11:30, din fața Primăriei Municipiului Botoșani, aproximativ 70 de actori și voluntari vor porni pe Pietonalul Unirii, îmbrăcați în costume de teatru, carnaval sau medievale. Pe drum spre Parcul ,,Mihai Eminescu”, personajele de poveste vor interacționa cu copiii și le vor oferi baloane și alte surprize. Tot pe Pietonalul Unirii va avea loc primul târg al micilor antreprenori. Copiii cu „simțul afacerilor” vor avea standuri cu vânzare de produse alese de ei, jucării, dulciuri, sucuri și vor fi premiați pentru spiritul antreprenorial. Astfel, evenimentul are ca scop promovarea educației nonformale, prin joc și joacă. La cel mai mare ,,Târg al Copilăriei”, cei mici pot veni singuri, cu prietenii sau cu familia, pentru a da frâu liber imaginației.

 Cinema Unirea pune la dispoziția copiilor 5 proiecții, începând cu ora 11:00. Intrarea va fi gratuită pentru toți copii, dar și pentru însoțitorii acestora. De la 11:00 curioșii pot viziona ,,Lorax”, apoi ,de la 13:00, ,,Motanul încălțat” îi va aștepta în sala de cinema. De la 15:00 va rula ,,Madagascar” și de la 17:00 ,,Asterix și Obelix în slujba Majestății sale”. Iar de 19:00 copiii vor putea descoperi aventurile lui ,,Robin Hood”.

De la ora 12:00, în parteneriat cu ATOP și municipalitatea, Inspectoratul Județean de Jandarmi (IJJ) Botoșani va derula un concurs ce presupune parcurgerea unui traseu aplicativ, în fața Cercului Militar Județean. Traseul va include alergarea printre jaloane și pe cauciucuri, sărituri peste obstacole, rostogoliri, aruncări la ținte și mers în echilibru cu greutăți.

Cetatea de scaun în parcul ,,Mihai Eminescu”

 Parcul ,,Mihai Eminescu” va deveni, începând cu ora 12:00 scena principală a „lumii copiilor”. G-Power va da startul la distracție cu un flashmob. Foișorul central se va transforma în „Cetatea de scaun” a domnitorului Ștefan cel Mare, care va ridica în rang de cavaleri, prinți și prințese toți copiii care vor dori să ia parte la această poveste. Vor fi organizate și turniruri pentru cei mai îndrăzneți. 

 Angajații Urban Serv vor prezenta o parte din utilajele societății iar, de la ora 13:00, prin același parteneriat cu ATOP și Primăria Municipiului Botoșani, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU), alături de Pompierul SAM, va expune autospecialele de intervenție și va organiza un concurs cu traseu aplicativ, atelier pirotehnic, tiroliană și prim-ajutor.

Va fi inaugurată și tabla de șah gigant

 Cu sprijinul voluntarilor de la Club Interact Botoșani și actorilor de la Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache”, vor fi organizate diferite ateliere de face painting, modelaj din baloane, dans modern sau desene pe asfalt. Tot în Parcul ,,Mihai Eminescu” va fi inaugurată și tabla de șah gigant. Seria evenimentelor din parcul central dedicate copiilor se va încheia cu spectacolul „Păcală”, oferit de Teatrul pentru Copii și Tineret ,,Vasilache” de la ora 14:00. În după amiaza zilei de 1 iunie, de la ora 18:00, distracția se va muta la sediul Teatrului ,,Vasilache”. De această dată, pe copii îi așteaptă ,,Povestea peștișorului de aur”. Accesul copiilor este gratuit în sala de spectacole, doar însoțitorii vor plăti bilet.

 De Ziua Internațională a Copilului se va deschide și Cupa 1 Iunie, cadru în care elevii vor expune în Parcul Primăriei panouri reprezentative ale unităților de învățământ de care aparțin. Concursul va avea loc pe 3 categorii, Grădiniță, Gimnazial (cl. I – VIII) și Liceal. Pe fiecare grupă, panourile care vor obține cele mai multe aprecieri vor fi declarate câștigătoare și premiate. Votul va fi închis pe data de 11 iunie. 

Cornișa Aquapark & Sports Botoșani invită la distracție

De 1 iunie, începând cu ora 13:00, în Amfiteatrul de la Cornișa, va avea loc un spectacol susținut artiștii de la Palatul Copiilor. Evenimentul este organizat de Cornișa Aquapark & Sports împreună cu Asociația DOT. După spectacol, începând cu ora 15:00, pe Esplanda din fața Patinuarului, copiii sunt așteptați pentru diferite activități, precum târg de jucării, desene pe asfalt, pictură pe față sau pentru o întâlinire cu Clovnicica.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
15.3 ° C
17.6 °
15 °
59 %
2.7kmh
66 %
Dum
14 °
lun
20 °
mar
20 °
mie
21 °
joi
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Cei de la spital au blocat accesul pentru maşinile ce încurcă pompierii ca să iasă şi ei măcar o dată bine la simularea de...

EDITORIAL

Dintre toți politicienii de top ai României de azi, Marcel Ciolacu este, fără îndoială, un personaj aparte care a înțeles cel mai bine ce...

EPIGRAMA ZILEI

Ne țin calea, mai mult goale, Cu sânii în vânt, frivoli, Unele ne bagă-n boale, Altele în ... boli!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...