spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTAmbulanţă la un pas de dezastru în drum spre un pacient

Ambulanţă la un pas de dezastru în drum spre un pacient

Situaţie şocantă cu una dintre cele mai performante ambulanţe din judeţul Botoşani. Ambulanţa SMURD de Terapie Intensivă Mobilă care deserveşte întreg judeţul a fost la un pas de dezastru pe şosea, după ce o roată pur şi simplu s-a rupt, în timpul deplasării la un caz.

Autospeciala marca Volkswagen Crafter se deplasa în regim de urgenţă la un caz important. În ambulanţă era echipajul cel mai complet care deserveşte o autospecială medicală în judeţ. Un medic de urgenţă, un asistent din cadrul UPU, precum şi doi paramedici se deplasau la caz spre localitatea Victoria.

După ce au parcurs în viteză porţiunea de drum din zona Rediu, ocupanţii ambulanţei au auzit un zgomot puternic metalic. Şoferul ulterior a fost nevoit să încetinească, din cauza drumului extrem de denivelat de la intrarea în Stăuceni. Asta însă este posibil să fi făcut diferenţa dintre o tragedie şi doar un ghinion. Cei aflaţi în autosanitară au observat că toţi şoferii care veneau din sens opus îi bliţau şi le făceau semne cu farurile. Cel aflat la volanul ambulanţei a decis să oprească maşina, iar când a coborât, a observat cu stupoare că roata din stânga faţă era aproape complet desprinsă, fiind ruptă de pe braţul care o susţinea. Medicul a anunţat imediat prin staţie, iar din urmă a fost trimis un alt echipaj cu medic, de la Ambulanţă.

La respectivul caz era deja un echipaj cu asistent, care acorda primul ajutor unei persoane în stare gravă. Din cauza stării grave a pacientului, asistentul a solicitat ajutorul unui medic.

La un pas de dezastru după ieşirea din service

Şi mai şocant este faptul că autospeciala tocmai fusese luată dintr-un service autorizat, unde s-au efectuat lucrări chiar şi la roata respectivă. “A fost o problemă de service, nu un incident. Ambulanța era scoasă din service, era pe garanție, s-a remediat defecţiunea. Ea încă se află acum în diagnoză, pe partea de motorizare. Cred că a fost o problemă a producătorilor de piese nu a celor de la service, din punctul de vedere al piesei efective, probabil din cauza fabricației ei. Important este că nu am avut un eveniment mai grav. Deocamdată e pe garanție, tot ce se face se face pe cheltuiala celor de la service”, a precizat Inspector Sef, Colonel Muraru Dan-Decebal.

Acesta spune că dacă ar fi fost un eveniment nefericit în acel moment, atunci ar fi fost o problemă de daună și îndreptare din punct de vedere penal către producător. „Deocamdată nu discutăm de așa ceva. Este îmbucurător faptul că nu am avut incident, ci doar efectiv la o bracare de roată, atunci a cedat. A fost un suport de arc, probabil. Remedierea lucrării inițiale s-a făcut pe cheltuiala operatorilor de service, nu se pune problema. S-au luat în calcul și alte aspecte ce au fost înlocuite pe verificarea lor. Fiecare comandă câte-o piesă de undeva. Nu e problemă de cel care a făcut efectiv lucrarea de schimbare a piesei, ci probabil furnizorul sau de unde a luat piesa, un defect la fabricarea ei”, a mai spus şeful ISU Botoşani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...