spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTAcțiune de amploare a polițiștilor organizată în județ

Acțiune de amploare a polițiștilor organizată în județ

Sâmbătă, în intervalele orare 08:00-12:00 și 18:00-04:00 polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Ordine Publică au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională și penală, în zona celor două piețe din oraș, precum și pentru verificarea instituțiilor publice și prestatorilor de servicii cu privire la asigurarea securității bunurilor și valorilor deținute sau manipulate.

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate 150 de persoane, dintre care, 32 au fost verificate cu privire la deținerea certificatului de producător și au fost controlate 48 de autovehicule, fiind testate cu aparatul etilotest, 24 de persoane. De asemenea, au fost controlate 46 de instituții publice și 17 societăți comerciale, prevăzute cu pază umană.

În  urma neregulilor constatate au fost aplicate 63 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 20.000 de lei, dintre care, 12 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind paza bunurilor și obiectivelor și 18 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind produsele din sectorul agricol.

 Acțiune a polițiștilor din Săveni, pentru prevenirea accidentelor rutiere

La data de 10 iunie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni, cu sprijinul celor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate peste 80 de persoane, au fost controlate 74 de autovehicule și au fost verificați 12 biciliști, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 7.000 de lei. Totodată, au fost reținute 4 permise de conducere și au fost constatate în flagrant delict, două infracțiuni.

Controale la Vlăsinești

Polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul județean 294, în comuna Avrămeni, un autoturism condus de un tânăr, de 33 de ani, din comuna Manoleasa. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule. Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului.

Acțiune pentru creșterea gradului de siguranță rutieră organizată de polițiștii din Hlipiceni

În noaptea de 10 spre 11 iunie 2023, în intervalul orar 18:00-02:00,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au acționat pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice, din comunele Călărași, Albești, Trușești, Răuseni, Hlipiceni, Sulița și Lunca, fiind folosite autospeciale cu aparate radar, precum și aparatele etilotest și drugtest.

În cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 100 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 24.000 de lei. De asemenea, au fost reținute 6 permise de conducere.

Șoferi la plimbare fără permis

La data de 11 iunie 2023, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Corni au oprit pentru control, pe drumul județean 208 H, în comuna Corni, un autoturism care avea deficiențe majore la sistemul de iluminare, condus de un tânăr, de 20 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
23.7 ° C
23.8 °
22.7 °
33 %
3.1kmh
92 %
joi
23 °
vin
22 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...