joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BTProgramul evenimentelor pentru ,,Zilele Eminescu'' de la Ipotești

Programul evenimentelor pentru ,,Zilele Eminescu” de la Ipotești

Reprezentanții Memorialului Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” au făcut public programul evenimentelor Zilele Eminescu.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

În perioada 13-16 iunie, Memorialul Ipotești organizează Zilele Eminescu,  în cadrul cărora se va acorda Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM. Concursul se află la a 25-a ediție, iar cu această ocazie Memorialul Ipotești lansează Festivalul de debut, la care vor participa șaisprezece dintre poetele și poeții care au debutat editorial în anul 2022.

Lista participanților 

Pentru premiul de debut s-au înscris Alexandru Adam, Alin-Armando Artion, Vlad Beu, Isabela Brănescu, Maria Ceauș, Cildus, Maria Dobrescu, Maria Ivanov, Claudiu-Liviu Onișoara, Bogdan-Alexandru Petcu, Andrei Petrea, Milena Prună, Diana Rusu, Liviu Toma, Anda Vahnovan.

Programul evenimentelor

Festivalul de debut se va desfășura la Memorialul Ipotești pe 13-15 iunie. Pe 13 iunie, începând cu ora 10:00, va avea loc un atelier de Spoken Word cu Cosmin Perța. De la ora 16:00, se va organiza o masă rotundă despre poezia contemporană, iar seara, de la 20:00, poeții invitați la festival, în colaborare cu Iulian Morar, vor susține un performance.

Pe 14 iunie, un alt atelier de Spoken Word cu Cosmin Perța va avea loc la ora 12:00, iar la 20:00 se va organiza un nou performance al poeților invitați în colaborare cu Iulian Morar. Accesul publicului la masa rotundă și performance-urile din cele două seri ale festivalului este liber.

Pe 15 iunie, Festivalul de debut va continua începând cu ora 10:00 când va avea loc performance pe versuri din Mihai Eminescu, susținut de participanții la Festivalul de debut. Va urma masa rotundă Poezia de debut în anul 2022, cu participarea membrilor juriului de acordare a Premiului Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM, iar la final va avea loc decernarea Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – OPUS PRIMUM.

Activitățile din cadrul Festivalului de debut vor avea loc în Sala de expoziții temporare „Horia Bernea” și în amfiteatrul exterior de la Memorialul Ipotești.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...