spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTProtest al cadrelor medicale în curtea Spitalului Județean (video)

Protest al cadrelor medicale în curtea Spitalului Județean (video)

Aproape 100 de membri ai Sindicatului Solidaritatea Sanitară s-au strâns în curtea Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani și protestează pentru mai multe drepturi.

„Și de sărbători legale sunteți la muncă, voi vă sacrificați viața de familie. Un medic lucrează între 18 și 24 de ore într-o gardă, dar timpul continuu al unui medic poate să ajungă la 24-36 de ore. Un medic lucrează cu tot cu norma de gardă, aproximativ 243 de ore într-o lună(…)”, transmit aceștia.

Aceștia se plâng de salarii, dar și de lipsa personalului.

“În primul rând, lipsa personalului medical, suntem foarte putini asistenți, mulți au plecat, mulți sunt în creșterea copilului. Noi suplinim activitatea la cel puțin 5 asistenți. Deci într-o tură de dimineață, de 8 ore, sunt 8 medici și doar 4 -5 asistenți, iar pacienți de la 40 și mai mult. În condițiile în care noi trebuie să oferim timp la fiecare pacient, să-l ascultăm, nu putem veni cu seringa, facem injecția și am plecat. Pacientul are nevoie de lămuriri, are nevoie să-și spună problemele. O altă problemă sunt salariile.

Acestea sunt așa cum sunt. In condițiile în care inflația este așa cum este, salariul nostru n-a crescut măcar cu 10 bani. Eu am 15 ani de când muncesc la cardiologie. Deci noi nu avem nici 4.000 de lei într-o lună cu sâmbete, duminici. Eu zic că este foarte puțin, având în vedere că muncim sâmbete, Dumici, de Paste, de Crăciun, ture de noapte unde avem foarte mare responsabilitate. Unii pacienți sunt agitati, toată noaptea stăm cu ei. Cine apreciază acest lucru?! Se pare că nimeni”, a declarat Mirela Avasilcei, asistent medical.

„Lucrăm ore suplimentare și nu sunt nici plătite și nu se dau nici zile libere”

Nemulțumirile vin și din partea personalului auxiliar.

“În primul rând concediile de odihnă care nu sunt date. Avem personalul auxiliar care are trei ani de când nu și-a făcut concediul de odihnă, zilele de recuperări care nu se mai dau, s-au lăsat în voia întâmplării. Lucrăm ore suplimentare și nu sunt nici plătite și nu se dau nici zile libere. Lipsa de personal. Pentru că ei ca să poată să ne dea nouă concediile trebuie să aibă personal. Cam astea ar fi revendicările din partea personalului auxiliar”, a declarat un angajat care face parte din personalul auxiliar.

Acesta a precizat faptul că un instalator, de exemplu, câștigă 2.500 de lei, fără niciun spor.

„Și, bineînțeles, salarizarea care la personalul auxiliar este una proastă. A fost dintotdeauna. Inclusiv Legea salarizării s-a aplicat foarte târziu pentru noi. Si pentru infirmieri, brancardieri. Un meseriaș care este la spitalul Mavromati pleacă de la 2.500 lei, zero spor. Un instalator care stă cu mâinile în mizerie, în diferiți microbi, nu are niciun spor”, a mai spus bărbatul.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
18.4 ° C
19.2 °
16.6 °
56 %
1.8kmh
100 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...