spot_img
marți, aprilie 30, 2024
AcasăLocal BTSecretarii comunelor chemați la raport

Secretarii comunelor chemați la raport

Astăzi a avut loc ultima întâlnire din seria ședințelor de lucru cu secretarii generali ai unităților administrativ-teritoriale din județul Botoșani.

Alături de prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, la întâlnire au luat parte directorul Cancelariei prefectului, Cătălina Acatrinei, secretarul general al Instituției Prefectului, Mihaela Otilia Aroșoaie, consilierul juridic, Daniela Anghel, consilierul juridic, Petronela Gălușteanu și consilierul superior, Petrică Dorofteiu.

Ședință cu secretarii generali ai mai multor comune din județ

La ședința de îndrumare de astăzi au fost convocați secretarii generali ai comunelor Românești, Stăuceni, Suharău, Sulița, Știubieni, Trușești, Tudora, Ungureni, Unțeni, Vârfu Câmpului, Văculești, Viișoara, Vlădeni, Vorniceni, Vorona, Nicșeni și Călărași.

„Ședințele de îndrumare de specialitate se desfășoară periodic, iar tematica sesiunilor este stabilită pentru a corecta și îmbunătăți concluziile controalelor pe care Instituția Prefectului le desfășoară cu regularitate la sediile primăriilor. Temele abordate acoperă o serie de puncte majore privind activitatea secretarilor generali, precum și soluții privind îmbunătățirea acesteia. Urmărim indicatori care trebuie îmbunătățiți și facem demersurile pentru a realiza asta.

Secretarii generali ai UAT-urile au un volum mare de muncă, multe atribuții și în general își fac bine treaba, lucrurile trebuie îmbunătățite în ceea ce privește activitatea consiliilor locale și a consilierilor. Aceștia au fost aleși de botoșăneni pentru a-i reprezenta, doar că, pentru mulți consilieri locali activitatea se rezumă doar la a participa pasiv la ședințele de consiliu local. La fel ca botoșănenii și eu aștept mai mult de la ei. Iar pentru a îmbunătăți lucrurile vom face demersuri, conform atribuțiilor legale”, a arătat prefectul județului, Sorin Cornilă.

Instituția Prefectului a organizat seria de întâlniri de lucru cu secretarii generali ai celor 78 unități administrativ-teritoriale (UAT) de la nivelul județului Botoșani și Consiliul Județean, ședințele derulându-se, conform unui grafic prestabilit, în intervalul 12-22 iunie, la fiecare întâlnire participând, în medie, 17 secretari generali. În cadrul întâlnirilor au fost dezbătute principalele aspecte legate de activitatea secretarilor generali, funcționarea consiliilor locale, dar și punerea în aplicare ale unor prevederi ale Codului administrativ.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
11.6 °
11.6 °
79 %
1.1kmh
0 %
mar
20 °
mie
21 °
joi
22 °
vin
21 °
sâm
20 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Antrenorul FC Botoșani cățărat pe gard pentru ultimele indicații la meciul cu Dinamo.

EDITORIAL

De când am intrat în Uniunea Europeană banii au curs gârlă, mult peste 70 de miliarde de euro, continuă să vină și vor mai...

EPIGRAMA ZILEI

S-a enervat și a urlat De s-a cutremurat orașul Când și-a găsit soțul în pat Cu ... iepurașul!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...