sâmbătă, iulie 20, 2024
AcasăLocal BTȘcoala Populară de Arte „George Enescu” sărbătorește 55 de ani de activitate

Școala Populară de Arte „George Enescu” sărbătorește 55 de ani de activitate

Școala Populară de Arte „George Enescu” din Botoșani este în sărbătoare. Instituția marchează 55 de ani de activitate cultural-educativă.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Astfel, în perioada 28 – 30 iunie vor avea loc 3 zile de spectacole pline de emoții și bucurie.

Cursanți, absolvenți, profesori, colaboratori, oficialități, prieteni sau invitați speciali, vom fi cu toții o mare familie bucurându-ne împreună de cei 55 de ani de activitate a uneia dintre cele mai dinamice și mai respectate instituții cultural-educative din județul Botoșani.

Activitățile vor debuta pe 28 iunie, de la ora 09:30, în sala „Melodia” din municipiul Dorohoi, unde va avea loc Festivalul de Teatru „Sus Cortina”, ediția a IV-a. Vor participa trupe de teatru venite atât din țară, cât și din Republica Moldova.

Pe 29 iunie, tot la Dorohoi, de la ora 16:30 va avea loc vernisajul expoziției de pictură, grafică și art nouveau. Vor expune cursanți ai Școlii Populare de Arte „George Enescu”, pictorul și graficianul Ruslan Roșca, din Republica Moldova și George Zamsa, din România.

Atelier de meșteșuguri populare

La ora 17:00 va avea loc un atelier de meșteșuguri populare, iar de la 18:00, la sediul instituției din Botoșani vor fi momente dedicate folclorului.

Din program se remarcă Orchestra Școlii Populare de Arte „Valeriu Poleakov” din Chișinău, dirijor prof. Dan Vizitiu, Ansamblul de Dansuri Populare „Doina Costeștilor”, instructor preot Ion Cașcaval, Orchestra Școlii Populare de Arte „George Enescu” din Botoșani, condusă de prof. Marcel Dupu. Pe lângă acestea vor evolua Miruna Iustina Gireadă, fata cu cobza, Codruț Știrbu și Georgiana Denisia Sănduleac.

„Invitații speciali sunt Petronela Rusu, Elena Mândrescu și Cornelia Ciobanu, trei doamne ale cântecului popular moldovenesc, soliste emblematice ale Orchestrei Populare „Rapsozii Botoșanilor – Ioan Cobâlă”. De asemenea, în recital vor mai evolua Anca Branea, solistă de muzică populară din Tg. Mureș, și Lucica Păltineanu, solistă a Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava”, a transmis managerul Școlii Populare de Arte „George Enescu”, Liviu Andronic.

Un alt invitat surpriză va fi Grupul „Ștefan Vodă” din Republica Moldova, condus de maestrul Tudor Ungureanu.

Și ultima zi de eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea instituției este dedicată muzicii ușoare. Tot pe 30 va fi și gala laureaților Festivalului de muzică ușoară „Bucuriile muzicii”, ediția a VI-a, în cadrul căreia se vor înmâna plachetele omagiale și diplomele de excelență invitaților din țară, celor de peste hotare, profesorilor și oficialităților invitate.

Vor fi susținute recitaluri de către Giulia Haidău, Ștefănel Albu, Gelu Graur, trupa de pop-jazz din București, formată din Ioana Constantin, Cătălin Cotelin, Sebastian Burneci, Dan Incrosnatu și Adrian Flautistu.

Vor mai evolua trupa de dans modern a școlii, condusă de prof. Constantin Dicu și grupul vocal pregătit de prof. Alina Babiuc și prof. Ana Maria Bonceag.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
26.6 ° C
27 °
26 °
41 %
2.1kmh
100 %
sâm
25 °
Dum
27 °
lun
26 °
mar
32 °
mie
31 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...