spot_img
vineri, mai 3, 2024
AcasăLocal BTTrauma unui copil de 9 ani după ce a fost separat de...

Trauma unui copil de 9 ani după ce a fost separat de părinți

Un băiat în vârstă de doar 9 ani a trăit o adevărată dramă după ce a fost separat de părinți. Atunci când a primit vizita reprezentanților Asociației Hope and Homes for Children, acesta a avut un șoc, crezând că au venit pentru a-l lua din căminul său.

Alecu a rămas cu traume după ce și-a pierdut mama, iar tatăl trecea printr-o perioadă dificilă, astfel că băiatul fost plasat temporar în grija unui asistent maternal.

„Când am auzit mașina pe drum și ați oprit, am crezut că veniți să mă luați”, a spus Alecu reprezentanților Asociației Hope and Homes for Children, care au mers să-l viziteze. Acesta fiind efectul fricii, al traumei repetate a unui copilului de 9 ani din Botoșani.

Din fericire, tatăl este mai bine și este, din nou, alături de fiul lui pentru care luptă cu toate forțele ca să-l țină acasă.

„Alecu este viața mea”

„Alecu este viața mea. Atât mi-a mai rămas de la soția mea. Când am realizat că i-am pierdut pe amândoi, am luptat să-mi aduc copilul înapoi, lângă mine”, a spus tatăl băiatului.

Cei doi le-au povestit celor de la asociație despre bucuria de a fi împreună. Alecu a făcut cu greu față acestor rupturi și chiar dacă acum îl are pe tată aproape, procesul de reintegrare nu s-a încheiat încă.

„Tocmai de aceea, noi îi sprijinim, iar în acest sens, le oferim consiliere și îndrumare; lui Alecu i-am donat un laptop, rechizite, îmbrăcăminte și alte lucruri necesare pentru școală.
La sfârșitul vizitei noastre, zâmbetul larg al lui Alecu, alături de tată, ne-a arătat că cel mai bine le este împreună. Acum sunt fericiți. Dar familia lor rămâne încă vulnerabilă. Pentru a-i ajuta să rămână uniți, noi le spunem #SuntAici în continuare”, au transmis reprezentanții Asociației Hope an Homes for Children.

La nivel național, aproximativ 2.200 de copii și adolescenți încă trăiesc în orfelinate și alți sute de mii în sărăcie extremă, adică la risc foarte ridicat de a fi separați de părinți. Misiunea asociației este aceea de a închide toate orfelinatele din România până în 2027.

„Lucrăm să găsim o soluție pentru fiecare dintre copiii vulnerabili pe care îi ajutăm, să eliminăm definitiv orfelinatele de pe harta României și să prevenim destrămarea familiilor din cauza sărăciei”, sunt valorile pentru care luptă asociația.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
22.7 ° C
22.7 °
22.1 °
44 %
3.9kmh
98 %
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Dacă vrei ceva bine făcut, tot tu cu mâna ta trebuie să faci.

EDITORIAL

Respectând proporțiile, și recunoscând din start atipicul comparației, este posibil ca din punctul de vedere al celor implicați, depunerea dosarelor de candidaturi să fie...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...