spot_img
miercuri, mai 8, 2024
AcasăLocal BTAcțiuni ale polițiștilor organizate în județ

Acțiuni ale polițiștilor organizate în județ

Zeci de amenzi au fost aplicate de polițiștii botoșăneni, după o serie de acțiuni organizate în județ.

Astfel, miercuri, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier împreună cu polițiști din cadrul Biroului Rutier Botoșani și Biroul Rutier Dorohoi au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea abaterilor săvârșite de către pietoni.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 49 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.150 de lei, 26 dintre aceste fiind aplicate pentru abateri săvârșite de pietoni.
Totodată, pentru abaterile înregistrate la regimul rutier, au fost reținute în vederea suspendării, 3 permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare.

Amenzi aplicate la Bucecea

Miercuri, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bucecea, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni, au organizat o acțiune pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță și prevenirea oricăror fapte de natură penală sau contravențională.
În cadrul activităților au fost legitimate 33 de persoane, au fost controlate 25 de autovehicule, au fost efectuate 17 testări etilotest, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.320 de lei.

Acțiuni și la Săveni

În aceeași zi, polițiștii din cadrul Poliției orașului Săveni, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești, au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor de natură sexuală, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

În cadrul activităților au fost verificate 32 de persoane, care au comis infracțiuni sexuale, și se regăsesc în evidența poliției, iar în urma neregulilor constatate, au fost întocmite două dosare penale, pentru încălcarea prevederilor art. 12 alin. 1 din Legea 118/2019.

Șoferi dorohoieni testați de polițiști

Tot miercuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.4 Dorohoi, cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Biroului Rutier Dorohoi și Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și combaterea conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul activităților au fost legitimate 46 de persoane, au fost verificate 4 unități comerciale, au fost controlate 48 de autovehicule, iar, în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale, în valoare de 11.760 lei.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15 ° C
15.6 °
13.8 °
84 %
5.1kmh
100 %
mie
16 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
17 °
Dum
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...