joi, iulie 18, 2024
AcasăLocal BT3 zile de spectacole cu ocazia aniversării celor 55 de ani de...

3 zile de spectacole cu ocazia aniversării celor 55 de ani de activitate a Școlii Populare de Arte ,,George Enescu” Botoșani (video)

Școala Populară de Arte ,,George Enescu” Botoșani este în sărbătoare. Instituția aniversează 55 de ani de activitate cultural-educativă.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Cu această ocazie, activitățile destinate celebrării au început de miercuri, 28 iunie, la Dorohoi. Acolo a avut loc a lV-a ediție a Festivalului de Teatru ,,Sus Cortina”, unde au participat trupe atât din țară, cât și din Republica Moldova.

Atelier de meșteșuguri populare

Joi după amiază, activitățile s-au mutat la sediul instituției din Municipiul Botoșani. Astfel, în curte a fost amenajat un mic atelier de meșteșuguri populare. Copii talentați au dezvăluit câteva dintre tainele sculpturii în lemn sau și au prezentat frumusețea încondeierii ouălor. A urmat vernisajul expoziției de pictură și art nouveau. Au fost expuse lucrările cursanților de la Școala Populară de Arte, dar și ale graficianului Ruslan Roșca, din Republica Moldova și ale lui George Zamsa, din România, iar pe fundal a răsunat glasurile altor elevi ai Școlii de Arte din Botoșani.

La ceas aniversar, managerul Școlii Populare de Arte ,,George Enescu” Botoșani a transmis un mesaj emoționant către toți profesorii instituției.

,,Sunt 55 de ani de activitate. Eu doar de puțin timp, de 13 ani, pe aici, printre colegii mei, pe care eu vreau să îi salut pe toți. Vreau să le mulțumesc pentru tot ceea ce fac pentru cultura botoșăneană. Suntem o echipă minunată, ei nu sunt subalternii mei și eu nu sunt șeful lor, ci suntem colegi adevărați, muncim împreună, ne bucurăm împreună”, a spus Liviu Andronic, managerul Școlii Populare de Arte ,,George Enescu” Botoșani.

Momente artistice dedicate celor 55 de ani de activitate

Cursanții, absolvenții, profesorii, oficialitățile și invitații speciali s-au bucurat împreună de momentele dedicate folclorului. Din program s-a remarcat Orchestra Școlii Populare de Arte ,,Valeriu Poleakov” din Chișinău, avândul ca dirijor pe profesorul Dan Vizitiu, Ansamblul de dansuri populare ,,Doina Costeștilor”, sub coordonarea preotului Ion Cașcaval, Orchestra Școlii Populare de Arte ,,George Enescu” Botoșani, condusă de Marcel Dupu. Pe lângă acestea au evoluat Miruna Iustina Gireadă, fata cu cobza, Codruț Știrbu și Georgiana Denisa Sănduleac. În recital au mai evoluat Anca Branea, solistă de muzică populară din Târgul Mureș și Lucica Păltineanu, solistă a Ansamblului „Ciprian Porumbescu” din Suceava. Un alt invitat surpriză va fi Grupul „Ștefan Vodă” din Republica Moldova, condus de maestrul Tudor Ungureanu.

De asemenea, au fost și trei invitate speciale, trei nume sonore ale cântecului popular moldovenesc. Este vorba despre Petronela Rusu, Elena Mândrulescu și Cornelia Ciobanu.  Tot joi s-au înmânat plachete omagiale și diplomele de excelență invitaților din țară, celor de peste hotare, profesorilor și oficialităților invitate.

Seria de activități continuă și astăzi

Seria de activități va continua și astăzi, de la ora 16:00, la sediul instituției din Municipiul Botoșani. Astfel, va avea loc un atelier de pictură și caricatură, urmat de vizionarea expoziției de pictură, grafică și art nouveau. Această ultimă zi în care se celebrează împlinirea a 55 de ani de activitate a Școlii de Arte, este dedicată muzicii ușoare.

Vor fi susținute recitaluri de către Giulia Haidău, Ștefănel Albu, Gelu Graur, trupa de pop-jazz din București, formată din Ioana Constantin, Cătălin Cotelin, Sebastian Burneci, Dan Incrosnatu și Adrian Flautistu. De asemenea, vor mai evolua trupa de dans modern a școlii condusă de profesorul Constntin Dicu și grupul vocal pregătit de profesoarele Alina Babiuc și Ana Maria Bonceag.

 

 

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
30.6 ° C
30.6 °
30.5 °
50 %
3.5kmh
100 %
joi
29 °
vin
33 °
sâm
32 °
Dum
29 °
lun
27 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

La ce vremuri sunt, e bine să ai ventilator la purtător.    

EDITORIAL

La primul congres al PMR - 21-23 februarie 1948, interpelat de Petru Groza, care i-a atras atenția că închisorile sunt pline de țărani și...

EPIGRAMA ZILEI

Astăzi este prima oară Când vă supun unui test: Spuneți, dragostea de-o vară Intră la ... incest? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...