spot_img
miercuri, aprilie 24, 2024
AcasăLocal BTRazie de proporții pe șoselele din zona municipiului Dorohoi. Ce au făcut...

Razie de proporții pe șoselele din zona municipiului Dorohoi. Ce au făcut polițiștii

Joi, pe 29 iunie a.c., Poliția municipiului Dorohoi a desfășurat, în colaborare cu lucrătorii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi, Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni și Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla, o amplă acțiune pentru asigurarea unui climat de siguranță rutieră în zonă.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Botoșani, scopul principal al acestei operațiuni a fost impunerea respectării regulilor de circulație și prevenirea comportamentelor riscante în trafic.

Aproape 150 de mașini verificate

Pe parcursul acțiunii, polițiștii au efectuat controlul a 147 de autovehicule și au legitimat 147 de persoane. Din păcate, în urma verificărilor, au fost constatate numeroase nereguli, ceea ce a condus la aplicarea unui număr de 109 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a acestor sancțiuni a fost de 39.265 de lei. Dintre acestea, 72 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 9 pentru neutilizarea centurii de siguranță și 26 pentru alte abateri.

Pe lângă aceste sancțiuni, au fost luate și măsuri mai severe în cazul celor care au încălcat grav regulile de circulație. Astfel, au fost reținute în vederea suspendării 6 permise de conducere, dintre care 4 au fost pentru depășirea regimului legal de viteză, și 6 certificate de înmatriculare.

Reprezentanții poliției doresc să atragă atenția asupra unei măsuri legislative importante. Începând cu data de 16 iunie a.c., este obligatoriu ca toți conducătorii de autovehicule și tractoare agricole sau forestiere să folosească luminile de întâlnire sau luminile pentru circulație diurnă și pe timpul zilei. Această măsură are ca scop sporirea vizibilității în trafic și, implicit, reducerea riscului de producere a accidentelor rutiere.

Având în vedere rezultatele acestei acțiuni, polițiștii reamintesc tuturor participanților la trafic să manifeste prudență și responsabilitate în timpul deplasărilor și să respecte regulile de circulație și indicațiile polițiștilor rutieri.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
10 ° C
10 °
9.4 °
95 %
3.1kmh
100 %
mie
19 °
joi
18 °
vin
14 °
sâm
18 °
Dum
14 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Asta înseamnă să te pregătești bine pentru programul rabla.

EDITORIAL

Ați auzit ce isprăvi a mai comis Marcelașul cel Viteaz în ultimele zile? Ar cam trebui. Nu de alta, dar românilor le place să...

EPIGRAMA ZILEI

Un termen interesant: Poate fi mașină nouă, Numele unui savant Sau ...  instrument de spart ouă! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...