spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTȘoferii fără permis și cei care urcă băuți la volan încep să...

Șoferii fără permis și cei care urcă băuți la volan încep să devină un pericol pe șosele

Numărul șoferilor care se urcă la volan sub influența alcoolului sau fără permis de conducere și pun în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic pare să crească alarmant în ultima perioadă. Două incidente grave au avut loc, vineri, în județul Botoșani, demonstrând încă o dată pericolul pe care îl reprezintă cei care ignoră normele rutiere.

Într-unul dintre cazuri, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.9 Vlăsinești au intervenit în urma unui accident în care un autoturism a ieșit de pe partea carosabilă și a ajuns în șanțul de pe marginea șoselei. Din fericire, incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale. În urma verificărilor, s-a constatat că șoferul implicat este un tânăr de 22 de ani, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Mai grav, autoturismul condus de acesta nu era înmatriculat. Testarea cu aparatul etilotest a relevat o valoare de 0,21 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, polițiștii au deschis un dosar penal pentru conducere fără permis și punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat.

Dosar penal pentru un șofer băut bine

În cel de-al doilea caz, polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 1 Botoșani au oprit pentru control o autoutilitară pe drumul public din comuna Corni. Șoferul, în vârstă de 37 de ani și domiciliat în județul Botoșani, a fost supus testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,56 mg/l alcool pur în aerul expirat. În acest caz, polițiștii au deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Ambele incidente evidențiază pericolul la care se expun atât șoferii care conduc sub influența alcoolului, cât și ceilalți participanți la trafic. Consumul de alcool afectează capacitatea de coordonare și de reacție a șoferului, crescând riscul producerii accidentelor rutiere. Totodată, cei fără permis de conducere nu dețin suficiente cunoștințe pentru a stăpâni mașinile și pot genera oricând accidente cu urmări dintre cele mai grave.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
20.6 ° C
21 °
20.5 °
42 %
2.4kmh
95 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...