spot_img
luni, mai 6, 2024
AcasăLocal BTUluitor! Petrecere terminată în flăcări. O femeie a fost condamnată pentru distrugere...

Uluitor! Petrecere terminată în flăcări. O femeie a fost condamnată pentru distrugere prin incendiere

Un gest necugetat făcut chiar în noaptea de Revelion i-a adus unei botoșănence o condamnare de doi ani și patru luni închisoare cu suspendare pentru distrugere. Sentința a fost pronunțată vineri, pe 30 iunie a.c., de Judecătoria Botoșani, dar incidentul provocat întrece orice închipuire.

Scenele uluitoare s-au petrecut în noaptea de 31 decembrie 2020 spre 1 ianuarie 2021, când botoșăneanca A.L.S. și-a lăsat fiica să meargă la o petrecere de Revelion organizată într-un apartament din municipiu și la care participau mai mulți tineri. În timp ce făceau pregătirile pentru petrecere, fata a băut ceva mai mult ajungând în cele din urmă în stare de ebrietate.

În jurul orei 21:30, botoșăneanca și-a sunat fiica și, din convorbire, și-a dat seama fata a băut ceva mai mult, motiv pentru care sa mers la apartamentul cu pricina pentru a o lua acasă. Când a dat ochii cu petrecăreții, femeia a avut unele discuții contradictorii, învinuindu-i că i-au îmbătat fiica, după care a afirmat că le va da foc la ușă. Gazda nu a dat importanță amenințărilor primite, considerând că afirmația a fost făcută la supărare, după care cei prezenți au continuat petrecerea. Doar că, la scurt timp, unul dintre invitați a auzit o izbitură în ușa apartamentului și, în momentul în care s-a uitat pe vizor, a observat-o pe femeie care alerga pe scări, iar în același timp a observat că pe sub ușa apartamentului ieșeau flăcări.

Toți cei prezenți la petrecere au început să ude cu apă ușa de acces în apartament, care ardea pe exterior. Focul a fost stins într-un final, doar că ușa a fost distrusă pe exterior în proporție de circa 90%, iar pereții de pe casa scărilor au fost afumați, focul afectând inclusiv contorul de gaze naturale aflat în apropiere. A urmat un apel la 112, iar ancheta a confirmat că a fost vorba de o acțiune intenționată, în fața ușii fiind găsite mai multe resturi de materiale textile și plastic carbonizate. La o primă evaluare, prejudiciul a fost estimat la 13.000 lei.

Anchetă deschisă de polițiști

Cazul a ajuns în atenția polițiștilor, care au deschis o anchetă pentru distrugere, botoșăneanca devenind principalul suspect. Audiată, A.L.S. a recunoscut totul. În fapt, susțin anchetatorii, pentru a se răzbuna pe gazdă și pentru a strica petrecerea, femeia a luat de la domiciliu un pet din plastic în care se afla motorină și un preș, după care a mers din nou la apartamentul unde avea loc petrecerea. După ce a așezat preșul în fața ușii apartamentului, a stropit cu combustibilul adus ușa și materialul textil, după care l-a aprins cu o brichetă ce o avea asupra sa. Incendiul nu a fost unul de proporții, doar că Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență din cadrul Primăriei a comunicat că incendiul ar fi constituit pericol public, având în vedere că incendiul s-a propagat până la contorul de gaz metan, iar la ora incendierii apartamentului în interiorul acestuia se aflau mai multe persoane.

Trimisă în judecată, A.L.S. a fost acuzată de distrugere prin incendiere și a fost condamnată la doi ani și patru luni închisoare cu suspendare sub supraveghere. Astfel, timp de doi ani și jumătate, ea va trebui să respecte mai multe măsuri și obligații. În plus, instanța de judecată a obligat-o la plata unor daune morale în valoare de 2.000 de lei. Sentința nu este definitivă.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
11.6 ° C
15.6 °
10.6 °
59 %
2.3kmh
9 %
lun
25 °
mar
26 °
mie
14 °
joi
15 °
vin
12 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...