spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTAmenzi de peste 11.000 de lei aplicate de polițiștii locali în câteva...

Amenzi de peste 11.000 de lei aplicate de polițiștii locali în câteva zile

Poliția Locală a aplicat, în intervalul 30 iunie – 4 iulie a.c., circa 70 de amenzi în valoare de peste 11.000 de lei. Majoritatea sancțiunilor vizează parcarea neregulamentară a autovehiculelor.

Conform unui comunicat al instituției, agenții comunitari au intervenit la un număr de 43 sesizări telefonice primite de la cetățeni, dar și la un număr de 46 de sesizări din dispecerat. În timpul verificărilor efectuate în teren, au fost legitimate 163 de persoane, dintre care 68 au fost sancționate în funcție de gravitatea faptelor. Cuantumul total al amenzilor este de 11.250 lei.

Pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice s-a aplicat un număr de 23 de amenzi, acestea vizând: tulburarea liniștii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea la mila trecătorilor.

De exemplu, pe strada Tudor Vladimirescu și pe Pietonalului Unirii, doi tineri au fost pedepsiți pentru că ascultau muzică la volum maxim, fie în locuință, fie la o boxă portabilă, iar pe Aleea Nucului s-a intervenit întrucât o persoană în stare de ebrietate insista să fie primită în Centrul de Urgență, deși nu avea această permisiune. În Centrul Istoric, mai mulți tineri care consumau băuturi alcoolice și făceau gălăgie au fost dispersate și amendate de polițiști.

Activitate intensă pe linie rutieră

Cele mai multe amenzi s-au aplicat șoferilor care opreau sau staționau în locuri nepermise, blocau căi de acces sau aveau mașinile parcate fără tichet de plată. În total, 58 de persoane au fost sancționate pentru abateri la regimul rutier.

„Traficul rutier și pietonal se află în atenția polițiștilor locali, fiind prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere. Pe linie rutieră a fost aplicat un număr de 29 sancțiuni contravenționale, din care pentru nerespectarea prevederilor O.U.G. nr. 195/2002 – oprirea/staționarea interzisă, blocare cale de acces – 15 sancțiuni contravenționale, iar pentru nerespectarea H.C.L. nr. 292/2017 – 14 sancțiuni contravenționale – autovehicule parcate fără tichet afișat la vedere în parcările publice prevăzute cu parcometre, ocuparea locului de parcare concesionat de către alte persoane”, arată Poliția Locală.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
19.4 ° C
19.6 °
18.9 °
62 %
3.4kmh
63 %
mar
24 °
mie
15 °
joi
18 °
vin
20 °
sâm
16 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...