spot_img
miercuri, mai 29, 2024
AcasăLocal BTZeci de sancțiuni aplicate de polițiștii comunitari în doar două zile

Zeci de sancțiuni aplicate de polițiștii comunitari în doar două zile

Poliția Locală a aplicat peste 30 de sancțiuni, în perioada 7 – 9 iulie a.c., dintre care cea mai consistentă i-a revenit unui bărbat pus pe scandal. O bună parte dintre amenzi au fost acordate pentru încălcări ale regulamentelor de circulație și parcare, dar și pentru modalități interzise de petrecere a timpului liber.

În intervalul menționat, pe lângă activitățile specifice întreprinse, agenții comunitari au intervenit în 43 de situații sesizate telefonic și alte 21 observate prin intermediul dispeceratului video. În timpul verificărilor efectuate în teren, au fost legitimate 158 persoane și s-au întocmit 36 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 9.800 lei.

S-au aplicat 12 amenzi pentru fapte precum tulburarea liniștii publice, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, cerșetorie practicată de persoane apte de muncă, adresarea de injurii. Printre botoșănenii amendați se numără și o femeie care arunca coji de semințe și ambalaje pe trotuar, în zona Centrului Istoric, greșeală pentru care a primit o amendă de 400 de lei.

Amendă uriașă pentru un scandalagiu

Un caz aparte s-a înregistrat în Parcul „Mihai Eminescu”, unde un bărbat aflat în stare de ebrietate amenința cu acte de violență trecătorii, adresându-le și expresii jignitoare.

„La fața locului, a fost identificat numitul M.D., care, prin comportamentul său, crea un sentiment de nesiguranță cetățenilor. Având în vedere aspectele constatate, polițiștii locali l-au sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991(r), cu amendă în cuantum de 1.300 lei și l-au îndepărtat din zonă”, a transmis Poliția Locală.

În aceeași perioadă, polițiștii locali au atenționat mai multe grupuri de minori asupra modului în care distracția lor tulbura liniștea publică. Forțele de ordine atrag atenția părinților asupra abaterilor pe care le observă în rândul tinerilor și copiilor.

„Având în vedere aceste aspecte, subliniem că potrivit prevederilor art. 2 alin. 33 din Legea nr. 61/1991, părinții sunt răspunzători dacă nu iau măsurile necesare pentru a-i împiedica să săvârșească fapte de vagabondaj pe minorii în vârstă de până la 16 ani, cuantumul amenzii fiind de la 100 lei la 500 lei”, subliniază agenții comunitari.

De asemenea, polițiștii au fost prezenți în zonele predispuse aglomerării și blocajelor rutiere, aplicând 18 amenzi pentru opriri sau staționări interzise și 13 pentru autovehicule parcate fără tichet sau pe locuri concesionate.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
15.6 ° C
15.6 °
14.9 °
91 %
4.7kmh
100 %
mie
18 °
joi
22 °
vin
27 °
sâm
29 °
Dum
28 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

În campanie se mai fac și din astea, că electoratul e atent și la oameni și la animale.

EDITORIAL

Acum ceva zile, Marcelașul cel Viteaz a tras o fugă în Turcia, de unde a venit cu ceva vești bune: românii nu mai au...

EPIGRAMA ZILEI

Moldoveanul și munteanul Sunt frați buni cu ardeleanul Doar Romanul e dușmanul Unuia, numit Vâlceanu...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

Happy Cinema vă invită să vă bucurați de o serie de filme captivante care vor aduce bucurie și zâmbete pe chipurile copiilor. Luna iunie,...

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...