spot_img
duminică, mai 5, 2024
AcasăLocal BTAvanpremieră pe scena Casei Tineretului (video)

Avanpremieră pe scena Casei Tineretului (video)

Actorii Teatrului „Mihai Eminescu” vor pune în scenă în acest weekend avanpremiera spectacolului „Iubesc! Iubesc! Te iubesc!”, de Avtandil Varsimașvili, în regia regizorului georgian Andro Enukidze.

Povestea de dragoste tratată inițial cu foarte mult umor este plasată într-un moment
zbuciumat și foarte trist din istoria recentă a Gruziei, războiul cu Rusia din 2008. Într-un cadru inedit, o viziune regizorală realizată în premieră absolută pentru publicul botoșănean, se va desfășura cronologic constituirea pasională a iubirii până la un deznodământ surprinzător.

Astfel, iubitorii de teatru sunt așteptați la Casa Tineretului din Botoșani sâmbătă, 15 iulie și duminică, 16 iulie. În ambele zile, spectacolul va avea loc începând cu ora 18:00. Traducerea și adaptarea piesei a fost facută de Lucian Băleanu, scenografia spectacolului este semnată de Vera Kipiani, iar coregrafia a fost realizată de Victoria Bucun. Din distribuția spectacolului fac parte actorii: Oana-Maria Tudoran, Răzvan Amitroaei, Marius Rogojinschi, Gheorghe Frunză, Lenuș Moraru, Gina Patrașcu- Zamfirache, Sorin Ciofu, Ioan Crețescu, Alexandru Dobynciuc, Dana Bucătaru, Irina Mititelu și Volin Costin.

,,Cel mai mare deficit al zilelor noastre este dragostea”

Joi, în cadrul unei conferințe de presă, regizorul a vorbit despre tema spectacolului inspirat din realitate și despre mesajul pe care vrea să îl transmită.

,,Războiul este de mult timp în desfășurare în multe țări, a început în Gruzia, acum e în Ucraina. Războiul a devenit o parte a vieții noastre și totuși se nasc copii, oamenii se iubesc. Învățăm să trăim în această lume nebună, dar oamenii s-au dezobișnuit să mai iubească. Cel mai mare deficit al zilelor noastre este dragostea. Nu e vorba doar de război, oamenii au plecat din relațiile normale pe internet, dragoste pe telefon, sex pe telefon, tot pe telefon, oamenii s-au pierdut”, a declarat regizorul Andro Enukidze.

În cadrul acestui spectacol își va face debutul Oana- Maria Tudoran, care s-a alăturat recent echipei de la Teatrul ,,Mihai Eminescu”. ,,E primul spectacol la teatrul din Botoșani. E copleșitor, dar și frumos în același timp. A fost puțin greu la început, nu știam cum vor fi colegii, dar ei sunt foarte calzi și primitori. E minunat, eu mă simt aici ca acasă”, a spus actrița Oana- Maria Tudoran.

Cine este Andro Enukidze

Andro Enukidze s-a născut pe 9 ianuarie 1965 la Tbilisi. În 1987 a absolvit Universitatea de Teatru din Georgia „Shota Rustaveli” (clasa de regie a lui Dimitri Aleksidze și Temur Chkheidze). Andro Enukidze a regizat optzeci și șase de spectacole montate la teatre din Georgia, Polonia, Turcia, Rusia, România. Din 2014 până în 2022 a fost director artistic la Teatrul de Stat din Batumi „Ilia Chavchavadze”. Împreună cu Robert Sturua este cofondator al facultății de regie, prima din istoria Turciei (Universitatea Bilkent, Ankara). Andro Enukidze a scris și piese de teatru, uneori împreună cu dramaturgul Miho Mosulishvili, care au fost prezentate în teatrele din Georgia și au fost publicate în reviste literare. Andro Enukidze este fondator și director artistic al Festivalului Internațional de Teatru din Batumi, Georgia. Profesor-doctor și Decan al Facultății de Dramă la Universitatea de Teatru și Film din Tbilisi, Georgia.

Este câștigătorul Festivalului de Teatru Rustavi „Mască de aur” în nominalizarea „Cea
mai bună regie” pentru spectacolul „Este omul uman?!” (Montat împreună cu
Robert Sturua) în 2003. Câștigătorul Festivalului de Teatru al Țărilor Mării Negre din Trabzon (2002-2005). A mai câștigat Marele Premiu pentru spectacolul de la al IX-lea Festival de Teatru Dostoievski din Novgorod în 2005. Spectacolul „Livada de vișini” de A.P.Cehov montat de Andro Enukidze în 2021 la Rzeszow, Polonia, a intrat în top 10 cele mai bune premiere din anul 2021 din Polonia. Premiul cel Mare pentru „Cel mai bun spectacol al anului” în 2021 cu spectacolul „Pescărușul” de A. P. Cehov.

Prețul unui bilet

Durata spectacolului este de 1 oră și 25 de minute. Prețul unui bilet întreg este de 36 lei și de 18 lei pentru elevi, studenți, pensionari. Biletele se pot achiziționa din incinta Casei Tineretului sau de la agenția teatrală de la Cinematograful Unirea. Mai multe detalii pot fi consultate pe https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani.

 

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
22.7 ° C
22.7 °
21.6 °
35 %
2.4kmh
58 %
Dum
22 °
lun
25 °
mar
24 °
mie
13 °
joi
11 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Liberalii au venit cu mesaje tematice pe tricouri, deci teoretic știu cum stă treaba. Mai trebuie să le spună și lui Iohannis, Ciucă.

EDITORIAL

A trecut și ziua de 1 Mai, cunoscută în trecutul din ce în ce mai îndepărtat drept și „Paștele comunist”. O zi destul de...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...