spot_img
marți, mai 7, 2024
AcasăLocal BTAproape toate locurile din licee au fost ocupate, în urma repartizării computerizate...

Aproape toate locurile din licee au fost ocupate, în urma repartizării computerizate a absolvenților de gimnaziu

Repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal din județul Botoșani s-a încheiat, miercuri, cu ocuparea aproape integrală a locurilor disponibile.

Potrivit planului de școlarizare aprobat, au fost disponibile 2728 de locuri pentru repartizarea computerizată în liceele din județul Botoșani. Dintre acestea, un număr de 2584 de absolvenți au fost repartizați cu succes, ceea ce reprezintă 98,7% din totalul locurilor disponibile. De asemenea, în cadrul etapei de repartizare a elevilor pe locurile speciale destinate elevilor rromi și elevilor cu cerințe educaționale speciale, 74 de candidați au fost repartizați.

2658 de absolvenți au fost repartizați în diverse licee și școli profesionale

Astfel, până în prezent, 2658 de absolvenți de clasa a VIII-a au fost repartizați în diverse licee și școli profesionale. Totuși, 32 de absolvenți nu au putut fi repartizați computerizat din cauza faptului că au completat un număr insuficient de opțiuni.

În județul Botoșani, în unitățile de învățământ liceal, au rămas 144 de locuri libere, care vor fi disponibile pentru repartizarea candidaților în a doua etapă de admitere în învățământul liceal de stat. Această etapă va avea loc în perioada 10-11 august 2023.

Pentru absolvenții repartizați computerizat, urmează să depună dosarele de înscriere la unitățile de învățământ cu nivel liceal în intervalul 20-25 iulie 2023.

Repartizarea computerizată a absolvenților clasei a VIII-a în învățământul liceal din județul Botoșani s-a desfășurat conform regulamentelor și criteriilor stabilite, asigurându-se o majoritate covârșitoare de repartizări reușite. Procesul continuă cu etapa de admitere a candidaților în a doua rundă, oferind astfel șansa celor neadmiși inițial să ocupe locurile rămase disponibile.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
17.1 ° C
17.2 °
16 °
73 %
0.9kmh
98 %
mar
16 °
mie
16 °
joi
17 °
vin
20 °
sâm
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

  Bine că începe campania și trebuie să strângă corturile că cine știe cum ajunge săracul om.

EDITORIAL

Suntem în campanie electorală și mesajele curg gârlă din toate părțile. Problema e că sunt cam lipsite de substanță, din categoria „am marcat și...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...