spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTUSR cere demiterea conducerii Nova Apaserv (video)

USR cere demiterea conducerii Nova Apaserv (video)

Organizația din Botoșani a Uniunii „Salvați România” (USR) cere demiterea şefilor Nova Apaserv, societate care a ajuns în pragul falimentului. Liderii partidului subliniază că societatea de apă primește sume imense de bani din partea Consiliului Județean pentru a putea supraviețui, fapt care afectează direct buzunarele cetățenilor.

Raluca Ștefania Curelariu, consilier local și vicepreședinte USR Botoșani, susține că Nova Apaserv a fost condusă haotic și că efectele managementului neprofesionist se reflectă în viața de zi cu zi a locuitorilor: furnizarea de apă în cantități limitate, drumurile pline de gropi nereparate de luni întregi, kilometri de conducte vechi și periculoase, lipsa de echipamente adecvate și canalizări colmatate.

„Cel mai grav este că societatea a fost și este condusă parcă spre bătaia de joc a noastră, a tuturor. Cu toții suportăm, zi de zi, efectele conducerilor neprofesioniste: apă cu porția, gropi în asfalt ce zac cu lunile nereparate, zeci de kilometri de conductă cancerigenă, lipsă de echipamente, canalizări colmatate și nicio investiție care să schimbe situația. Operatorul de apă și canal a fost mereu înțesat de pilele și relațiile politice și personale ale șefilor de la Consiliului Județean și ale apropiaților lor.

Oameni fără nicio calificare în domeniu au ajuns comisari antifraudă, iar actualii directori au fost puși ilegal în funcție – fără vechimea minimă cerută de lege pentru o funcție de conducere din domeniu. Actualul director adjunct a ajuns în funcție după doar 6 luni de activitate în societate, fără nicio experiență similară anterioară!”, a afirmat Curelariu, într-o conferință de presă susținută, sâmbătă, la sediul USR Botoșani.

Petiție online pentru demiterea managerilor 

Reprezentanții USR spun că au solicitat de mai multe ori explicații de la Consiliul Județean și de la conducerea Nova Apaserv cu privire la nedreptățile salariale și lipsa de profesionalism care afectează calitatea serviciilor oferite, însă răspunsurile au fost insuficiente sau chiar inexistente.

În încercarea de a rezolva aceste probleme, USR a anunțat lansarea unei campanii de strângere de semnături pentru demiterea conducerii de la Nova Apaserv. Botoșănenii sunt îndemnați să semneze petiția electronică disponibilă pe site-ul campaniei (https://schimba-apa.ro/) sau să semneze fizic la cele două corturi amplasate în municipiul Botoșani: la Piața Mare și pe Pietonalul Unirii.

Site-ul campaniei prezintă principalele probleme cu care se confruntă cetățenii din cauza managementului defectuos al operatorului de apă și propune soluții concrete pentru îmbunătățirea situației.

„Vom merge, împreună cu cetățenii care vor dori să ne însoțească, la conducerea Consiliului Județean să arătăm ce vor botoșănenii și să cerem măsuri urgente și eficiente. Suntem convinși că botoșănenii vor semna petiția în număr foarte mare”, a precizat Raluca Curelariu.

Deja ai votat!

1 COMENTARIU

Botoșani
cer acoperit de nori
14.5 ° C
14.6 °
9.9 °
61 %
0.8kmh
100 %
joi
23 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
21 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Oamenii se pregătesc, se vede că vin sărbătorile.

EDITORIAL

Eliminarea din cărțile Primăriei pe motive de incompatibilitate a medicului Cîrstoiu este doar praful în ochi pe care Ciolacu și ai lui ni l-au...

EPIGRAMA ZILEI

Lumina din felicitare Să n-o considerați plocon, Ne costă ea, pe fiecare Cu mult mai mult ca la … E on!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...