spot_img
joi, mai 2, 2024
AcasăLocal BTBotoșăneni puși pe distracții și scandal, potoliți de polițiștii comunitari

Botoșăneni puși pe distracții și scandal, potoliți de polițiștii comunitari

Poliția Locală a municipiului Botoșani a aplicat peste 50 de amenzi, în weekend. Printre cei sancţionaţi se numără şi administratorul unui local public din oraș.  

Potrivit unui comunicat al instituției pe parcursul weekendului care tocmai s-a încheiat poliţiştii locali au acţionat pe Pietonal Unirii, în parcuri, piețe, dar și în Centrul Istoric, în vederea asigurării unui climat social civilizat. Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 7.500 lei. 17 sancţiuni au fost aplicate pentru fapte de tulburare a liniștii publice, consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, apelarea la mila publicului.

Patron de terasă amendat din cauza muzicii

Vineri seară, o patrulă repartizată în Centrul Istoric a surprins un bărbat care își satisfăcea necesitățile fiziologice în public și l-a sancționat cu amendă în cuantum de 400 lei.

Câteva ore mai târziu, s-a intervenit pe strada Primăverii, unde un grup de cinci tineri făceau gălăgie și consumau băuturi alcoolice.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, o patrulă auto a intervenit la o terasă de pe strada Marchian, unde muzica era dată la volum maxim. Agenții au luat legătura cu administratorul localului, iar după o oră și jumătate, au revenit la terasă, pentru că locuitorii din zonă continuau să reclame gălăgia. Proprietarul a refuzat să coopereze, aşa că s-a ales cu sancțiune contravențională.

Ajutor cerut după ce o persoană a căzut pe stradă

Sâmbătă la prânz, polițistul local din dispecerat a observat, pe una din camerele de supraveghere, o persoană căzută pe trotuarul din fața Bisericii „Sf. Cuv. Parascheva” și a direcționat patrula repartizată în zonă.

„Ajunși la fața locului, polițiștii locali au constatat că cele sesizate se confirmă, motiv pentru care au solicitat sprijin de specialitate apelând numărul de urgență 112. Imediat, la fața locului a venit un echipaj de la Serviciul Județean de Ambulanță, care a preluat persoana și a condus-o, pentru îngrijiri de specialitate, la UPU de la Spitalul Județean de Urgență”, relatează agenții comunitari.

Amendă pentru grătar la umbra blocului

După câteva ore, ca urmare a unei sesizări telefonice, s-a intervenit pe Aleea Slt. Ion Elefterescu, unde o persoană prepara alimente la grătar în fața blocului. Polițiștii locali au sancționat-o contravențional, apoi i-au solicitat să stingă focul și să strângă grătarul.

La scurt timp, polițiștii au fost solicitați să aplaneze un conflict între doi cetățeni, petrecut în giratoriul de pe Cuza-Vodă. Forțele de ordine au găsit victima, dar nu și agresorul. Victima a refuzat să se prezinte la spital pentru îngrijiri, dar și la sediul Poliției pentru a depune plângere.

De asemenea, printre botoșănenii sancționați se numără câțiva tineri care urcau cu bicicleta pe dotările de pe Pietonalul Bancar, un grup de adolescenți care făceau gălăgie și adresau cuvinte vulgare într-un parc pentru copii și alți cinci tineri care se manifestau inadecvat în zonă.

„Acțiunile preventive au caracter permanent și vizează asigurarea unui climat real de ordine și siguranță publică”, subliniază Poliția Locală.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
16.5 ° C
19.6 °
16.1 °
44 %
0.9kmh
100 %
joi
16 °
vin
23 °
sâm
19 °
Dum
22 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Doamna tot nu cedează locul din centru, că e puterea obișnuinței. După alegeri o să fie mai greu.

EDITORIAL

Suntem în plină campanie electorală, deși până la startul oficial mai e ceva vreme. Candidații bombardează electoratul cu promisiuni care de care mai gogonate,...

EPIGRAMA ZILEI

Ajuns acasă pe la două Din delegația la Cluj Găsi pe doamna vopsind ouă La un vecin, cu ruj... -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...